Foto: Nova.rs

Grad Kraljevo je angažovao firmu koja je uradila projekciju rekonstrukcije autobuske stanice, koja je inače u očajnom stanju. Procenjeno je da je potrebno više od 150 miliona dinara, grad taj novac nema, ali ni privatnici ne žele da ulože tolika sredstva.

Mnogi su skeptici jer ovo predugo traje, ništa se nije dešavalo, a sad se odjednom kreće sa ovim kozmetičkim promenamamza koje treba mnogo novca. Grad u ovom trenutku taj novac nema, ali je najavio da će ga obezbediti, takođe traže privatnu firmu sa kojom će napraviti partnerstvo, odnosno sporazum.

Ivan Matović, odbornik „Novo lice Kraljeva“, kaže da ne veruje u rekonstrukciju, ali ne zbog toga što je pesimista, nego zbog toga što je ova vlast pokazala da godinama ima isključivo lažna obećanja, piše N1.

Prema njegovim rečima, cena investicije projekta rekonstrukcije, koji je urađen posle tri godine, je 156 miliona dinara i taj novac ne može da se vrati na autobuskoj stanici, pogotovo ne na stanici kao što je kraljevačka.

PROČITAJTE JOŠ

“Ova stanica je trebalo da se poruši, da se napravi plan za izgradnju nove. Ono što je ovde najveći propust po meni je što niko nije uradio sadašnju analizu – znači broj dolazaka autobusa, broj putnika. To nije isto kao pre 50 godina”, rekao je Matović u emisiji “Novi dan”.

Kako je naveo, ovo je čist stranački marketing, gde oni kažu da će možda biti uloženo 150 miliona dinara i da se ova stanica renovira u postojećim gabaritima koji nisu adekvatni sadašnjem stanju i broju putnika.

Dodao je da Kraljevo sa ovakvom stanicom i ovakvim prevozom jedan od najskupljih gradova u Srbiji sa cenom karte i da je i pre toga bio među najskupljima.

“Dva kilometra pređenih u Kraljevu košta više nego dnevna karta u Beogradu”, ukazao je.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare