Pariz Olimpijada Foto:Tanjug/AP Photo/David Goldman

Beograd i Srbija predstaviće se kao domaćini Specijalizovane izložbe "Expo 2027" tokom Olimpijskih igara u okviru Srpske kuće, u parku La Vilet u Parizu, saopšteno je danas.

To je, kako se navodi u saopštenju pres službe „Expo 2027“, odlična prilika da se „Expo 2027 Beograd“ predstavi upravo u Parizu, u kom se nalazi sedište Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) koja rukovodi ekspo manifestacijama.

Zahvaljujući temi „Igraj za čovečanstvo: sport i muzika za sve“, organizatori očekuju veliko interesovanje javnosti okupljene u Parizu.

U petak, 2. avgusta, od 11 časova posetioci Srpske kuće imaće priliku da vide na koji način igra, kroz sport i muziku, može imati pozitivan uticaj na čovečanstvo i odgovoriti na konkretne izazove sa kojima se svet suočava.

Osnivač NTC programa Ranko Rajović održaće predavanje „Igra i njen značaj za čoveka i čovečanstvo“, obratiće se ministar sporta Zoran Gajić, a zatim će biti održana panel diskusija na temu „Expo 2027“ izložbe u kojoj će učestvovati direktor „EXPO 2027 d.o.o.“ Beograd Dušan Borovčanin, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihailo Vesović, srpska odbojkašica Ivana Nešović i srpska strelkinja Andrea Arsović.

PROČITAJTE JOŠ

Posetiocima će od 30. jula do 8. avgusta biti dostupna i virtuelna interaktivna aktivacija koja spaja Pariz i Beograd „Prozor u EXPO 2027“.

Jedan interaktivni prozor (ekran) biće u Srpskoj kući, a drugi u Beogradu.

Svi posetioci Srpske kuće moći će kroz igru, pokret i razne zabavne igrice (memorije, iks-oks i padalice) da komuniciraju sa stanovnicima i posetiocima Beograda (kod Ruskog cara u ulici Kneza Mihaila) u realnom vremenu.

Borovčanin će učestvovati 31. jula na poslovnom forumu „MEDEF International“ koji se održava u Srpskoj kući, gde će predstaviti Specijalizovanu izložbu i njen značaj za Srbiju i srpsku privredu i ekonomiju, ističe se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar