Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je danas saznanja o tome da aktuleni režim planira prodaju 20 odsto akcija Telekoma.

„Režim u tajnosti sa Cerberus fondom sprema prodaju 20% akcija državnog Telekoma? I to kroz fiktivni proces, unapred dogovorenog kupaca, bez tendera i nez.procene vrednost. Toliko su ukanalili Telekom zbog održanja rejtinga Vučića, da cela kompanija ide polako na doboš“, napisala je Tepić na mreži X, a zatim dodala:

„Otvarali televizije za Vučića! Ultrapreplatili i Premier ligu sa 600 miliona evra. Zato su pre deset dana prodali svoje stubove za 400 miliona evra, a sada i sopstvene akcije! Telekom svoje negativno poslovanje ne može više da prikrije ni zaduživanjem kod banaka. Nema više ni kredita, kraj!“, zaključila je Tepić.

Prodaja, pa kupovina stubova i 600 miiiona za Premijer ligu 

Podsetimo, oko 1.800 telekomunikacionih stubova koji su dosad bili u vlasništvu Telekoma, otkupio je konzorcijum na čelu s privatnom investicionom kompanijom Aktis iz Velike Britanije. Priprema za prodaju većine najznačajnijih telekomunikacionih stubova trajala je duže od godinu dana, a krajem januara je zvanično i završena. Interesantno je da je Telekom, nakon što je stubove prodao, potpisao s novim vlasnikom ugovor o zakupu i počeo da ih iznajmljuje.

Javnost je šokirala i informacija da je Telekom 2021. godine zaključio ugovor o kupovini televizijskih prava za prenos utakmica engleske Premijer lige od sezone 2022/23. u narednih šest godina za čak 100 miliona evra godišnje (600 miliona ukupno).

PROČITAJTE JOŠ

Agencija Beta je tada prenela i informaciju da je Telekom platio i 200 miliona evra unapred umesto da pruži bankarsku garanciju, što je uobičajeno u ovakvim transakcijama.

Osim toga, kako je Nova objavila Telekom Srbija, EPS-u duguje 11 miliona evra za utrošenu struju.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare