Radno vreme prodavnica, tržnih centara i pijaca za vreme prvomajskih i vaskršnjih praznika biće skraćeno, dok će pojedini objekti biti zatvoreni 1. maja na Dan rada i 6. maja kada pravoslavni vernici obeležavaju Vaskrs. Donosimo vam detaljan vodič radnog vremena supermarketa za praznike.

Radno vreme trgovinskih i zanatskih objekata u vreme prvomajskih i vaskršnjih praznika biće skraćeno, te će tako potrošači biti u mogućnosti da nabave neophodne proizvode po prilagođenom radnom vremenu.

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda kojom se uređuje radno vreme trgovinskih i zanatskih objekata u vreme prvomajskih i vaskršnjih praznika u utorak, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok u sredu, 1. maja, dežurni prodajni objekti mogu da budu zatvoreni, u četvrtak, 2. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Lidl – radno vreme za praznike

U sredu, 1. maja prodavnice Lidla biće zatvorene kao i u nedelju, 5. maja za Uskrs. Na Veliki petak, 3. maja prodavnice će raditi skraćeno i to do 18h.

Foto: Eva Voneki / Alamy / Alamy / Profimedia

Između praznika, odnosno 2. maja i 4. maja Lidl prodavnice radiće po redovnom radnom vremenu, omogućavajući svim potrošačima kupovinu bez žurbe.

Od 6. maja biće redovno radno vreme svih Lidl prodavnica.

Super Vero market radi skraćeno za praznike

Tokom praznika 1. maja radno vreme Super Vero marketa (izuzetak je Jumbo Zemun park) biće skraćeno do 14h, dok će 3. maja biti do 18h.

Na Uskrs 5. maja, prodavnice Super Vero marketa neće raditi.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedina razlika je Jumbo Zemun park koji će 1. maja raditi uobičajeno do 22h, dok će 3. maja raditi skraćeno do 18h. Uskrs je takođe, neradan dan.

Maxi radi 1. i 2. maja redovno

Maxi prodavnice u celoj Srbiji radiće 1. i 2. maja, dok će 3. maja, na Veliki petak, raditi skraćeno do 18 časova.

Ovako će prodavnice Maxi lanca raditi ostale dane Uskršnjih praznika:

04.05. – Redovno radno vreme (objekti koji rade 24h počinju sa radom u 07:30, zatvaraju u 22:00)

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

05.05. Uskrs – Neradan dan za sve maloprodajne objekte

06.05. – Redovno radno vreme (objekti koji rade 24h počinju sa radom u 07:30)

Izmenjeno radno vreme Univerexporta

Objekti Univerexport marketa radiće po izmenjenom, prazničnom radnom vremenu. Za Praznik rada, u sredu 1. maja sve Univerexport prodavnice radiće po skraćenom radnom vremenu do 14h, osim objekata Univerexport – Promenada i Univerexport – Aviv Park koji će raditi po redovnom radnom vremenu.

Za Veliki petak, 3. maja većina objekata će raditi skraćeno do 18 časova, osim objekata u Subotici i okolini koji će raditi redovno.

Tržni centri 

Tržni centri u Srbiji će, takođe, imati izmenjen režim rada. Svi tržni centri biće otvoreni 1. i 2. maja od 10h ujutru do 22 časa uveče, dok će na Veliki petak raditi skraćeno.

Foto: Vondrouš Roman / ČTK / Profimedia

Na Vaskrs, 5. maja, šoping centri neće raditi.

Ikea zatvorena na Uskrs

Radno vreme robne kuće Ikea će za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika raditi uobičajeno, od 10h do 21 časova, osim na Dan Uskrsa, 5. maja, kada će biti zatvorena.

Isti princip rada važi i za Švedski restoran koji posluje u okviru robne kuće Ikea.

Radno vreme beogradskih pijaca

Za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika sve pijace u Beogradu radiće po uobičajenom radnom vremenu, osim 5. maja, na Uskrs.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Zelene pijace radiće od šest časova do 19 časova, pijaca „Palilula“ od sedam do 21 čas, dok će OTC Miljakovac – Beogradski buvljak raditi od osam do 16 časova.

Pijaca cveća Krnjača radiće od osam do 19 časova, pijaca Dušanovac po ustaljenom radnom vremenu od 19 do šest časova.

BONUS VIDEO: Ko je radio a ko ne 8.januara, kako će biti plaćeni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare