Foto: M.A./ATAImages

Sindikat radnika EPS-a najavio je da u četvrtak na dva sata obustaviti odvoženje uglja u TENT, jer nisu postigli dogovor sa predstavnicima Vlade Srbije i nadležnog ministarstva. Blokada će početi u 8 sati na lokaciji Utovarno mesto Drobilane, Tamnava – Istočno polje.

„S obzirom da na današnjem sastanku sa predstavnicima Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva nije postignuta saglasnost u vezi sa upućenim zahtevima, a u skladu sa odlukom Izvršnog odbora Sindikata radnika EPS, od 23.08.2023. godine, obaveštavamo Vas da će najavljena obustava rada u trajanju od 120 minuta, u vidu blokade odvoza uglja u TENT, biti održana u četvrtak, 31.08.2023.god sa početkom u 08 00 na lokaciji Utovarno mesto Drobilane, Tamnava – Istočno polje“, navodi Sindikat u saopštenju, koje potpisuje predsednik sindikata Branko Krsmanović.

Sindikat radnika EPS-a protestuje već duže vreme zbog blokade računa Fonda solidarnosti, iz koga se leče zaposleni i njihove porodice.

PROČITAJTE JOŠ

„Sada je trenutak da pred Poslodavcem i Vladom Republike Srbije odbranimo naše dostojanstvo i prava koja nam proističu iz Kolektivnog ugovora. Više nego ikad nam je potrebna snaga i jedinstvo svih zaposlenih, kako bismo zajednički ostvarili naše ciljeve, prvenstveno pravo na lečenje zaposlenih i članova njihovih porodica, potpisivanje Kolektivnog ugovora, kao i dinamiku i kontinuitet prijema radno angažovanih preko PRO TENT-a u stalni radni odnos u EPS a.d.“, dodaju u obrazloženju svoje odluke o dvočasovnoj obustavi rada.

BONUS VIDEO Počeo protest sindikata radnika EPS-a: Poštanska štedionica blokirala račune za solidarnu pomoć

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar