Foto: N1

Radnici leskovačke "Jure" nastavljaju sa štrajkom, nakon neuspelih pregovora sa menadžmentom kompanije. Jednočasovni štrajkovi biće održani večeras uveče i u petak u prvoj smeni fabrike.

Na sastanku sa menadžmentom „Jure“, članovi pregovaračkog tima nisu postigli dogovor, jer menadžment, kako je saopštio Samostalni sindikat „Jura Leskovac“, „nije sposoban da vodi pregovore u rokovima koje diktira potpuna obustava rada“. Zbog toga će radnici prilagoditi štrajkačke aktivnosti dinamici pregovora.

Konkretno, danas će se održati prvi jednočasovni štrajk, od 21 do 22 sata. Drugi će se održati u petak, od 13 do 14 časova.

Pregovori će, kako se navodi iz sindikata, biti nastavljeni u petak ujutru. Ukoliko ni taj sastanak ne bude uspešan, „sindikat će ući u novu radikalizaciju aktivnosti“.

PROČITAJTE JOŠ

Podsećamo, radnici leskovačke Jure stupili su u štrajk 11. juna, a njihovi zahtevu su povećanje plate za 20 odsto u odnosu na minimalac koji trenutno primaju, povećanje toplog obroka sa 250 na 400 dinara, ali i više sredstava za higijenu u toaletima.

BONUS VIDEO Generalni štrajk u fabrici Jura u Leskovcu: Radnici tvrde da im poslodavac preti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare