Foto:Promo/Perutnina Ptuj

Znate ovu Balaševićevu čuvenu "Al' se nekad dobro jelo"? "Odjedared - astal šaren, sos paradajz, krompir baren, suve šnicle, ko promincle, karabatak svakom…" I danas iz vojvođanske ravnice stiže najukusnije meso, a mi vam otkrivamo tajnu šta ga čini toliko posebnim.

Ova priča počinje na specijalnim farmama Perutnine Ptuj izgrađenim na vojvođanskom tlu. Upravo tu nastaje ta ukusna piletina koju volimo – domaća i kvalitetna.

Ključ uspeha je nešto što se naziva „vertikalno integrisan proces proizvodnje“. Zvuči komplikovano? Verovatno, ali dozvolite da vam pojasnimo korak po korak.

Prvi korak je izleganje jaja. Tokom ovog delikatnog procesa posvećuje se pažnja svakoj, pa i najmanjoj sitnici. Posebno se motri na proces manipulacije i distribucije jaja do inkubatorskih stanica vrhunskih performansi. Pravila su strogo definisana, a nadzor stalan – jer greške ne sme biti na samom početku.

Sledeći korak je izlegnuće pilića. Moderne inkubatorske stanice tu su da obezbede najbolje uslove za ovu fazu, bilo da je reč o temperaturi, vlažnosti vazduha ili higijeni.

Treći korak je sam uzgoj pilića. Farme su opremljene sofisticiranim tehnologijama koje omogućavaju da se temperatura i vlažnost vazduha kontrolišu u svakom pojedinačnom objektu.

Ishrana pilića je poseban deo priče, ali moglo bi se reći i ključan – jer ovaj korak presudno utiče na ukus i kvalitet mesa. Perutnina Ptuj ne pravi kompromise kada je kvalitet u pitanju, zbog čega se vodi računa da hrana za piliće bude izbalansirana i sastavljena od visoko hranljivih sirovina koje dolaze sa domaćih polja plodne vojvođanske ravnice.

Ovako proizvedeno meso garantuje vrhunski kvalitet čiji je prvi znak raspoznavanja svežina. Tu svežinu duguje jednom od poslednjih koraka u nizu – pažljivoj obradi i pakovanju mesa za koje je zadužen tim stručnih ljudi i najsavremenije tehnološke linije u fabrici u Bačkoj Topoli.

Transport u specijalno opremljenim transportnim vozilima na temperaturnom režimu od 0°C do + 4°C u kojima finalni proizvod stiže do potrošača je korak koji zaokružuje priču ovog koncepta.

Sada „vertikalno integrisan proces proizvodnje“ više ne zvuči tako komplikovano, zar ne?

Kvalitet pilećeg mesa Perutnine Ptuj, koje toliko volimo, nije slučajan. Rezultat je tradicije, domaćeg uzgoja i strogo kontrolisane proizvodnje što dokazuju brojni sertifikati kvaliteta.

Sada kada sve ovo znate, ostala je samo jedna dilema.

Šta spremiti za večeru?

Možda karabatak svakom?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare