Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ, Shutterstock

Najstarijim sugrađanima počele su da stižu poruke da preuzmu personalizovane penzionerske kartice u PIO fondu, a nekima od njih isporuku vrši Pošta.

Prijava za penzionerske kartice počela je 15. marta, ali Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje te kartice nije uspeo da dostavi svima do 1. oktobra kada je počela njihova primena, a delu penzionera one nisu stigle ni do danas.

Predsednik Sindikata penzionera „Nezavisnost“ Miloš Grabundžija, kaže da je masovnija isporuka krenula pre nekoliko dana, te da je još uvek u toku, ali nije poznato kakav efekat će imati njihova primena.

„Penzionerima su počele da pristižu kartice. Ipak, trgovinski lanci imaju sve manje proizvoda na koje se može ostvariti popust. Da li će se to menjati, videćemo nakon sastanka sa nadležnima. Sugerisaćemo da se popusti usmere tako da važe za sve artikle, ili za hranu, lekove i sredstva za higijenu“, kaže sagovornik.

Osim na kašnjenje u isporuci kartica, najveći broj primedbi najstarijih građana odnosio se na vrste popusta, i mesta na kojima će oni biti omogućeni, ali i na nejasnoću na koji način će im nove kartice ustupiti benefite, kada su određena sniženja imali i ranije.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić, mišljenja je da je čitav sistem osmišljen tako da se uzimaju svi podaci vezani za troškove penzionera, odnosno, radi prikupljanja informacija o tome, gde, šta i koliko kupuju.

Opširnije pročitajte na portalu Danas.

BONUS VIDEO Da li ste uzeli penzionersku karticu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare