Amalfi Terrazza, Malfy Foto:promo

Kompanija Pernod Ricard Srbija, u saradnji sa redovnim profesorom Fakulteta primenjenih umetnosti, Markom Lađušićem i njegovim stručnim timom, uz podršku Grada Beograda, predstavila je jedinstvenu umetničku postavku doniranu građanima i posetiocima glavnog grada.

Amalfi Terrazza, potpuno novi koncept koji spaja tradiciju dve zemlje, Srbije i Italije, kroz umetnost, muziku, modu i film, premijerno je otvorena na Kosančićevom vencu 27. Ovaj nesvakidašnji projekat realizovala je kompanija Pernod Ricard Srbija, u saradnji sa Markom Lađušićem, redovnim profesorom Fakulteta primenjenih umetnosti i njegovim stručnim timom, uz podršku Grada Beograda. Povodom lansiranja MALFY, novog brenda pića koje je inspirisano Amalfi obalom, ovaj tim je kreirao autentičnu instalaciju koja je poklon svim građanima i posetiocima glavnog grada.

Amalfi Terrazza atmosfera Foto:promo

U toku četiri nedelje trajanja, na Amalfi Terrazzi biće organizovan besplatan i specijalno osmišljen program koji će biti aktuelan svakog petka, subote i nedelje, od 17. maja pa sve do 9. juna, a sve u okviru manifestacije „Beogradski dani porodice“.

Amalfi Terrazza Foto:promo
Danijela Dimitrovski Foto:promo

,,Malfy donosi duh Amalfi obale, zbog toga smo sa posebnom pažnjom razvili koncept Amalfi Terrazza, kako bismo široj javnosti doneli autentično iskustvo Italije u srcu Beograda. Ovaj projekat je za nas prilika da spojimo kulturu dve zemlje i ljubiteljima dobrog ukusa ponudimo sadržaj koji će im pružiti nezaboravne trenutke. Nadamo se da će ova inicijativa postati omiljena destinacija Beograđana i svih posetilaca našeg grada, u toku maja i juna, koliko će trajati celokupan program, ali i kasnije kada će na lokaciji ostati ove impozantne kolonade i ostrva za sedenje, kao donacija naše kompanije. Ponosni smo na saradnju sa profesorom Markom Lađušićem i zahvalni na podršci Gradu Beogradu“, izjavio je Vladimir Pavlović, direktor kompanije Pernod Ricard Srbija.

Vladimir Pavlović, Pernod Ricard Foto:promo

Svaki petak biće rezervisan za DJ nastupe poznatih ličnosti koje su muzičku inspiraciju za set pronašle u spoju Italije i Srbije. Subotom posetioce očekuju matinee zabave, dok će nedeljom Amalfi Terrazza postati bioskop na otvorenom, sa projekcijama kultnih italijanskih filmova.

Luka Raco Foto:promo
Vesna Dedić Foto:promo
Amalfi Terrazza Foto:promo

,,Umetnička postavka nastala je kao rezultat inspirativne saradnje vrhunskih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom i postdiplomaca sa Fakulteta primenjenih umetnosti, tima koji sam imao zadovoljstvo da predvodim u proteklim mesecima. Kolonade i ostrva koja se nalaze na lokaciji odlike su Amalfi obale i njene kaskadne arhitekture, a ideja je bila da kreiramo spoj tradicije i savremenog umetničkog izraza. Istakao bih da je na ovom projektu učestvovalo više od 100 kolega i da smo se susretali sa posebnim izazovima, jer smo prvi put kreirali umetničko delo ovih dimenzija i kompleksnosti. Verujemo da smo uspeli da ostavimo autentičan pečat i pokažemo kako umetnost može da bude inspirativna i dostupna za sve. Drago mi je što su mladi talenti imali priliku da pokažu svoju kreativnost i doprinesu razvoju kulturne scene Beograda“, istakao je prof. Marko Lađušić i dodao da je zajednički plan sa organizatorom projekta da nakon postavke na Kosančićevom vencu, umetnička instalacija bude donirana studentima umetničkih fakulteta.

Prof.Marko Lađušić, Milena Vasić, Vladimir Pavlović Foto:promo
Matea Milosavljević, Mina Milutinović Nedović Foto:promo

Otvaranje Amalfi Terrazze podržao je i Grad Beograd u okviru Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

Foto:promo

“Tradicionalno podržavamo projekte koji doprinose bogatijem društvenom i kulturnom životu našeg grada, kao i atraktivnijoj ponudi, kako za građane Beograda, tako i za mnogobrojne turiste. Veliko nam je zadovoljstvo što je upravo Beograd prvi grad u kojem je organizovan jedan ovakav projekat koji na najlepši način prenosi atmosferu sa čuvene italijanske obale i kroz koji smo još jednom povezali naše dve države i kulture“, dodao je Darko Glavaš, sekretar Grada Beograda.

PROGRAM NA AMALFI TERRAZZI (KOSANČIĆEV VENAC 27)
ZA NEDELJU OD 24. DO 26. MAJA:

PETAK, 24. maj, od 18h do 23h – DJ set sa poznatima
Muzičar Đorđe Ćulafić Džordži naći će se u ulozi DJ-a i puštaće italijanske hitove.

SUBOTA, 25. maj, od 18h do 23h – Amalfi matinee
Matinee zabava sa specijalnim muzičkim repertoarom koji će povezati
najbolje iz Srbije i Italije.

NEDELJA, 26. maj, od 18h do 23h – Veče italijanskog filma
Druženje na Amalfi Terrazzi počinje uz odličnu muziku i Malfy koktele, dok od 20h sledi projekcija italijanskog filma „Poštar“ (Il Postino)

Više informacija o Amalfi Terrazza umetničkom konceptu i predstojećem programu, pogledajte na zvaničnom sajtu i Instagram stranici.

U slučaju lošeg vremena, događaji će biti odloženi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare