Telekom je tajno dogovarao prodaju dela svoje strateške imovine - antenskih stubova. Prodaju imovine potvrdio je za BIRN direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić, rekavši da je ona, ipak, od strateškog značaja. Potpredsednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić objašnjava da je Telekom prodao nešto što će sada iznajmljivati.

Deo infrastukture više nije Telekomov i sada pripada firmi Aktis. Međutim, vlast se ne hvali om prodajom strateške imovine, objašnjava potpredsednica stranke Slobode i pravde.

„Sad će Aktis da gradi mrežu 5G kreditom koji je podigao Telekom od 70 miliona evra. Ali Telekom i dalje plaća kamatu“, napisala je Marinika Tepić, prenosi N1.

Osim što se ceo proces prodaje strateške Telekomove imovine u Srbiji, Crnoj Gori i BiH odvijao tajno za građane i cena je tajna.

„Cena je još tajna, ali je veoma značajna, reč je o velikoj količini novca. Cena je ravna sa EU transakcijama“, rekao je direktor Telekoma Vladimir Lučić.

„Telekom nije nikog obavestio, nije to privatna kompanija pa da može da radi šta hoće, tu postoje neki akcionari, građani Srbije, koje niko nije obavestio da se tako nešto dešava“, kaže novinar BIRN-a Radmilo Marković.

Telekom je, inače, komapanija koja se hvali svojim veoma dobrim poslovanjem, ali ovakve prodaje pokazuju da je toj kompaniji potreban novac.

„Iz Telekoma ubeđuju da to nije nešto toliko važno i nije ključna infrastrukturna stvar, a onda kažu da će da dobiju super cenu za to, pa se postavlja pitanje što ni neko kupovao nešto što nije tako važno za velike pare“, dodaje Marković.

„Ovo će pomoći da se Telekom još više proširi, pogotovo u dijaspori. U perspektivi nam je 20 miliona potencijalnih novih korisnika“, kaže Lučić.

Planirano je da posle prodaje, Telekom te iste antenske stubove iznajmljuje za postavku baznih stanica i za to plaća Aktisu. Telekom Srbija će biti u obavezi da zakupi i novoizgrađene Aktisove stubove.

***

BONUS VIDEO – Mađarska kupila Telekom Albanija od Bugarske, koje planove ima Budimpešta za region Zapadnog Balkana?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare