Foto:Shutterstock

Tokom jula meseca je sprovedeno istraživanje atraktivnosti poslodavaca na tržištu radne snage u Republici Srbiji, a anketa među 10.418 ispitanika pokazala je da su najatraktivniji (VRH) poslodavci prema njihovom mišljenju Naftna industrija Srbije (NIS), Er Srbija i Koka Kola HBC, saopštio je portal Infostud.

Pročitajte još:

Prema podacima portala Poslovi.Infostud, na listu 20 VRH poslodavaca su se plasirale i sledeće kompanije (po abecednom redu): Atlantic Grupa, Banca Intesa, British American Tobacco, dm drogerie markt, Elektroprivreda Srbije, Hemofarm, IKEA, Lidl, Loreal, MTS/Telekom Srbija, Nestle, PepsiCo (Marbo Product), Philip Morris International, Rober Bosch, Siemens, Telenor, VIP mobile.

Kako kažu u Infostudu, rezultati istraživanja pokazali su da je atraktivan onaj poslodavac koji je  finansijski stabilna kompanija, koja nudi sigurnost posla.

„Finansijska stabilnost kompanije je i dalje značaj aspekt koji utiče na atraktivnost poslodavca, te će kandidati uvek davati prednost kompanijama koji imaju dugoročnu perspektivu, kontinuiran razvoj i dobre poslovne rezultate.

Foto:Shutterstock

 

Sigurnost posla je podjednako bitan faktor kada govorimo o atraktivnosti poslodavca. Ispitanici smatraju da će kompanija obezbediti stabilan posao ukoliko iz godine u godine ostvaruje zadovoljavajući nivo profitabilnosti“, stoji u analizi Infostuda.

Rezultati istraživanja pokazuju i da ispitanici cene prijateljsko i prijatno radno okruženje kao i dobar balans privatnog i poslovnog života i koji nude jasan i fer sistem nagrađivanja.

Visoka dinamičnost tržišta radne snage

„Kada govorimo o namerama ispitanika da promene posao, rezultati istraživanja pokazuju da 33% posto ispitanika planira da promeni posao u narednih mesec dana, dok 59% kumulativno od ukupnog broja ispitanika planira da promeni posao u narednih šest meseci.

Samo 18% posto ispitanika ne planira da promeni posao, što ukazuje na veoma nizak novo lojalnosti trenutnim poslodavcima i da je velika većina kandidata u konstantnoj potrazi za boljim zaposlenjem“, zaključak je Infostudovog istraživanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar