Foto: KC GRAD

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je danas da je lažna, netačna, apsolutno zlonamerna i neistinita vest o ukidanju premija za mleko, koju po društvenim mrežama šire "pojedine asocijacije proizvođača mleka".

Na sastancima koji su održani u Vladi i u Ministarstvu poljoprivrede, predstavnicima asocijacija proizvođača mleka direktno i lično je rečeno da se premije za mleko ne ukidaju i tim povodom su zamoljeni da ne šire lažne vesti u javnosti, ali uprkos tome neodgovorni pojedinci iz asocijacija nastavili su objavljivanje netačnih informacija, pozivajući proizvođače na protest, ukazuje Ministarstvo.

Takvi potezi, kako se ističe, jasno govore da su motivi određenih pojedinaca iz asocijacija druge prirode i da nemaju nikakve veze sa dijalogom za poboljšanje položaja proizvođača mleka u Srbiji.

Ministarstvo je poručilo da će nastaviti da radi na unapređenju položaja i konkurentnosti srpske poljoprivrede, „ali neće dozvoliti svesno širenje lažnih informacija i stvaranje uznemirenosti i panike među proizvođačima mleka“, kao i da su udruženja koja šire ovakve informacije sama sebe isključila iz daljeg dijaloga.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare