Foto:Milica Vučković/FoNet

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Aleksandar Martinović izjavio je danas da činjenica da 47 odsto celokupne domaće poljoprivredne proizvodnje završi na veoma zahtevnom evropskom tržištu, koje broji više od 500 miliona stanovnika, govori u prilog tome da privrednici imaju kapaciteta.

Martinović je tokom obilaska Novosadskog sajma poljoprivrede rekao da je to za Srbiju jedna od najznačajnijih privrednih manifestacija, i da taj tradicionalni sajam oslikava srpsku poljoprivredu, saopštilo je Ministarstvo.

Nakon što je sa delegacijom Malavija obišao hale “Master”, 1A, kao i halu organske proizvodnje, Martinović je rekao da je ponosan zbog mogućnosti da građani i proizvođači iz Srbije predstave svoje proizvode i svoj rad posetiocima iz regiona, Evrope, pa i sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Martinović je na štandu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ugostio i delegaciju iz Gabona, u čijem je prisustvu održao sastanak sa predstavnicima BioSens Instituta kojima su predstavljene mogućnosti korišćenja informacionih tehnologija u oblasti poljoprivrede.

Osvrnuvši se nasastanke i pregovore sa delegacijama te dve države, on je naglasio da njihove zemlje imaju potrebe za poljoprivrednom mehanizacijom, za različitim vrstama poljoprivrednih proizvoda, kao i za semenskom robom, te ribom, a zainteresovani su i za sticanje znanja od poljoprivrednih fakulteta i renomiranih instituta u Srbiji. Kako je naglasio, potencijalno su tržište za srpske proizvode.

BONUS VIDEO Đorđe Grujić o performansu poljoprivrednika u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare