Iako je "Elektroprivreda Srbije" (EPS) konačno preuzela odgovornost zbog astronomskih računa koje još od letos stižu na adrese Novosađana, rekavši da će građani dobiti korigovane račune, i dalje se nižu iskustva potrošača. Posebno su ogorčeni oni koji ni ne žive u tim stanovima, a za koje im je stiglo ogromno zaduženje. U takvoj situaciji je Marko Kupusinac koji živi u Minhenu. U njegovoj kući u Novom Sadu nema nikoga, a stigao je račun od čak 227.000 dinara.

Novosađani mesecima biju bitku sa „Elektroprivredom Srbije„, zbog astronomskih računa za struju. Ima i onih koji duži period nisu dobijali račune, a iako su se žalili i zatražili ih, odgovor nisu dobili.

A onda im je stiglo zbirno zaduženje. U takvoj situaciji je Marko Kupusinac iz Novog Sada. Zapravo, on živi u Minhenu, a u kuću u Novom Sadu dolazi samo kada je na godišnjem odmoru.

Kaže da se kuća još sređuje, te da se s vremena na vreme obavljaju manji radovi, te da je račun od 227.000 dinara nerealan.

PROČITAJTE JOŠ:

„Supruga i ja živimo u Minhenu. Napravili smo dvojnu kuću u Novom Sadu, razmišljajući da se za godinu-dve vratimo u Srbiju. I sada završavamo tu drugu polovinu kuće, za koju je i stigao račun na 227.000 dinara. Sem pet sijalica, mi u kući nemamo ništa. Vrše se unutrašnji radovi, prazno je skroz. Upravo se gletuje i kreči, te mi nije jasno odakle taj račun. A naglašavam da sam uvek bio u pretplati“, kaže nam Marko.

Foto:privatna arhiva

Dodaje da se žalio EPS-u tako što je na mejl uputio reklamaciju, ali sem automatskog odgovora da je reklamacija primljena, ništa više nije dobio.

„Na telefon više ni ne pozivam. Niko se ne javlja. Uopšte mi nije jasno šta se događa. Kažu mi da se Novosađani bore sa EPS-om prethodnih dana, rekoh nemoguće da im se ne javljaju. Ali sada vidim da je zaista tako“, kaže ogorčeni Marko.

Ističe da od oktobra prošle godine niko ne očitava struju, zbog čega je on bio u strahu. Zbog toga je, svaki put kada dođe u Novi Sad, uplatio novac kako bi uvek bio u pretplati.

Foto:privatna arhiva

„Kada smo krajem jula stigli u Novi Sad, čuo sam da oni nešto slikaju brojilo, stanje, pa sam i ja to uradio. Slikao sam oba sata, iz oba dela kuće i šta se desilo? Za tu polovinu kuće koja je iznutra završena i u kojoj boravimo, svu potrošnju od 2023. godine do avgusta 2024. su nam bukvalno ‘utrpali’ u tom avgustu da smo potrošili. Otišao sam u tu neku crvenu zonu, ne znam ni ja više“.

Za drugu polovinu kuće stigao je račun od 227.000 dinara.

„Ne znam da li je neko u međuvremenu došao, očitao, pogrešio zapetu, nešto zapetljao, nisam siguran. Ali je nemoguće da dobijemo toliko račun, kada niko tu ne boravi. Znači, od odmora do odmora izvode se sitni građevinski radovi, pritom sam i u avgustu uplatio 7.000 na jednu polovinu, 7.000 na drugu, kako bih bio u pretplati. Uvek sam bio u pretplati, tako da ja ovaj račun neću platiti. Nema šanse. Neću više ni pretplatu plaćati. Ovo je bezobrazluk.  Mi smo dolazili krajem decembra, pa krajem marta, pa u aprilu, pa u julu i avgustu i svu tu struju koju smo potrošili za tih nekoliko dana, oni su nama svalili da smo u avgustu potrošili. Pa neću da im platim, nisam lud“, ističe on.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, iz Elektrodistribucije su objasnili da su u Vojvodini posle 20 godina uvedeni novi softveri i da deo očitanih stanja nije mogao odmah da se unese. Rekli su da će građani dobiti korigovane račune.

Uz izvinjenje korisnicima, napominju da će oni koji su dobili račune bez očitanog stanja dobiti ispravke računa od snabdevača. Sve uplate sa popustom do 5. septembra tek će se videti na septembarskim računima.

Novim očitavanjem koje je počelo 1. oktobra biće ispravljene i eventualne greške i snabdevač će dostaviti korekciju računa korisnicima. Sve reklamacije na račun podnose se snabdevaču, koji i izdaje račune. Za korisnike koji žele lično da podnesu reklamaciju, u zgradi Elektrodistribucije Srbije u Novom Sadu otvoreno je još sedam dodatnih šaltera i značajno povećan broj zaposlenih za obradu reklamacija.

BONUS VIDEO: Elektroprivreda Srbije planira izgradnju 10 hidroelektrana na Ibru: Ako one budu izgrađene to će biti geološka katastrofa za Kraljevo i okolinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare