Siniša Mali Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Preko Sive knjige NALED-a komuniciramo sa privredom, ako ne slušamo njih, naša rešenja neće biti prava, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali na obeležavanju 15 godina te publikacije. On je ovom prilikom najavio i uvođenje sistema e-akciza i e-otpremnica.

On je istakao da je ministarstvo koje vodi u 2022. godini uradilo najviše – četiri preporuke u potpunosti, tri delimično i naglasio uspeh e-fiskalizacije i e-faktura.

„Drago mi je da sa privredom, građanima i Naledom idemo korak napred“, rekao je on.

Istakao je značaj e-faktura sa efektom ubrzanja vraćanja PDV-a, što će Ministarstvo finansija, prema njegovim rečima, sprovesti na najbolji mogući način. Rekao da je tokom februara devet miliona faktura prošlo kroz sistem bez problema.

Pročitajte još:

Mali je naveo niz urađenih reformi do sada, koje su dale velike rezultate, ali je naglasio da stajanja nema.

„Ne smemo da stanemo, moramo da nastavimo sa reformama“, rekao je on i najavio uvođenje sistema e-akciza i e-otpremnica.

Dodao je da će za najduže dve godine porezi moći da se plaćaju preko mobilne aplikacije. Naglasio je značaj juče usvojenog novog vladinog plana za suzbijanje sive ekonomije do 2025. godine.

„Sve ovo čime se bavimo i radimo govori da nije slučajno što je Srbija počela da pobeđuje u ekonomiji i to u doba najveće ekonomske krize ikada“, rekao je on.

Mali je najavio nastavak infrastrukturnih ulaganja, povećanja plata i penzija, kao i reformi koji dižu konkurentnost i atraktivnost privrede. Istakao je da strane direktne investicije rastu iz godine u godinu.

„Stvari su dobre. Srbija je stabilna. Ali nismo zadovoljni, hoćemo još bolje i više…“, poručio je on.

BONUS VIDEO Siniša Mali optužio opoziciju da ih neko plaća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar