Foto:Promo

Posle korona virusa ništa više nije isto, prihvatili smo novu normalnost, a jedna od njih je i izbor važnog proizvoda u porodičnom domu.

Vesti o bizarnim pljačkama obilazile su svet u jeku pandemije korona virusa, pa je tada posebno bila zanimljiva krađa stotina rolni toalet-papira u Hong Kongu. Toaletni papir bio je prvi na meti lopova, psiholozi su se masovno bavili uzrokom skoka potražnje tog proizvoda. Cene su varirale, a sada, kada je pandemija okončana, više nego ikada počeli smo da razmišljamo o tom proizvodu, koji je skrenuo pažnju na sebe u vreme širenja bolesti.

Kakav toalet-papir danas kupujemo?

Na policama u domaćim prodavnicama mogu se videti razne vrste toalet-papira. Od jeftinih do skupih, od poznatih brendova do onih za koje nismo sigurni ko ih proizvodi… Dobili smo i nebeljeni toalet-papir, onaj napravljen od nebeljene celuloze, potpuno nedotaknut hemikalijama. Prepoznatljiv je po svojoj nežnobraon boji i premium kvalitetu.

Osim njega, tu je i beli toalet-papir od čiste celuloze, ali valja biti obazriv! Neki proizvođači u srednji, nevidljivi sloj dodaju reciklažu, koja na svojoj površini može imati opasne hemikalije, teško izlučive iz ljudskog organizma.

Bilo da birate papir u boji, onaj bez nje, sa mirisom ili bez njega, važno je da obratite pažnju na proizvođača.

Odgovorni tvorci toalet-papira imaju i razne sertifikate koji garantuju bezbednost i kvalitet, a što je danas veoma važno, jer smo sa svih strana „zatrpani“ raznim potencijalno opasnim izborima.

Na pakovanju toalet-papira koji je bezbedan za upotrebu, stoji da je od čiste celuloze, ali tu su i oznake sertifikata koje poseduje.

Takođe, ne zanemarite i svoj utisak. Važno je i vaše mišljenje o kvalitetu – da li je istrajan, koliko je udoban i naposletku – da li cena odgovara kvalitetu…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare