Inspirativne priča svetski uspešnih žena, pokušaji traženja rešenja za različite izazove s kojima se suočavaju na tom putu, ali i prilika za umrežavanje na regionalnom nivou, teme su konferencije "Power Women Summit" koji organizuje Forbes Adria.

Forbes Adria s ponosom najavljuje svoj prvi regionalni događaj – Power Women Summit, koji će se održati 4. septembra u Beogradu, a na kome će okupiti izvanredne žene iz raznih industrija: biznisa, zdravstva, mode, marketinga, sporta, žene koje svakodnevno ruše barijere i inspirišu svojim pričama. „She for change“ je centralni moto samita, a cilj je inspiracija i motivacija na akciju.

Forbes je sinonim za poslovnu izuzetnost i inovacije već više od 100 godina. A o tome kako je Forbes Adria „Power Women Summit“ osmišljen da reflektuje te vrednosti u kontekstu podrške u osnaživanju žena urednica Forbes u BiH Ika Ferer Gotić kaže:

„‘She for change’, to je naš centralni moto. A samit je osmišljen kao jedna platforma koja ne samo da reflektuje tradiciju jedne poslovne izuzetnosti i inovacija koje mi negujemo na Forbsu, već nas i vodi u pravcu jedne budućnosti koja je vrlo izvesna, koja je moguća. Samit je dizajniran da pruži prostor gde žene liderke iz različitih industrija mogu razmeniti ideje i izazvati i postojeće paradigme, inspirisati i neka nova rešenja. Događaj se fokusira na žene koje ne samo da prate, već postavljaju standarde u biznisu – zdravstvu, tehnologiji i drugim sektorima“

Ferer Gotić dodaje i da samit treba da pokaže da „žena ženi nije vuk“.

„To naglašava i naša platforma i važnost te solidarnosti i podrške među ženama, ali i podrške koju mora dobiti i od muškaraca“, kazala je.

Urednik Forbsa u Srbiji Ivan Radak istakao je da je posebno važna vrednost Forbsa koju neguju, a to je svrsishodnost.

„Da vi čitanjem Forbsa i posetom konferenciji zaista možete da saznate nešto veoma korisno i da vam to zaista koristi u karijeri i razvoju biznisa. Jedna od učesnica samita biće Ana Anđelić, koja je krenula iz Beograda, ali je postala na globalnom nivou vrhunski marketing direktor. Ona je doktorirala sociologiju na Kolumbija univerzitetu i napisala je knjigu koja se bavi brendovima i marketingom“, naveo je Radak.

Forbes Women’s Summit , Ana Anđelić Foto: Promo

Bojana Humar, urednica Forbes Slovenija, navela je Niku Zupanc kao jednu od učesnicu samita. Ona je, kako kaže, uspešna u oblasti industrijskog dizajna i kreira za prestižne brendove poput Natucija, Alesija, Diora i drugih. „Njeni proizvodi su kultni, ako izdvojimo lampu u obliku trešnje koju je dizajnirala za svoj lični brend Nika Zupanc i sa kojom je postala međunarodno priznata“, dodala je Humar.

Doktorka Staša Stanković je takođe jedna od govornica.

„Dr Stanković je ekspertkinja iz oblasti reproduktivne genomike sa Univerziteta u Kembridžu i osnivačica start up kompanije OvartiX. Njen tim je prvi dokazao da se manipulacijom gena može produžiti reproduktivni vek i odložiti menopauza. Nama se već javljaju čitaoci, pitaju kako da stupe u kontakt s njom“, priča Biljana Matijašević, urednica Forbes Crna Gora.

Urednica Forbes Hrvatska Đurđića Klancir kaže da će na samit doći mnoge preduzetnice iz Hrvatske.

„Liderke iz Hrvatske i zemalja regiona. Mi smo imali prilike da razgovaramo sa Keren Hod, čija je priča jako zanimljiva. Ona je osnovala udruženje žena WE (Women Entrepreneurs). Keren se kao studentkinja javila na radionicu gde su svi predavači bili muškarci. To je bio povod da se preispita koji su uzroci, da se vrlo mali procenat žena usuđuje da pokrete start up. Godine 2018. je osnovala udruženje koje se bavi spajanjem preduzetnica sa idejom i investitora i u tome je vrlo uspešna“, ispričala je Klancir.

Ika Ferer Gotić predstavila je interesantnu preduzetnicu iz Amerike, koja će takođe govoriti na samitu.

Lisa Carmen Wang zagovara više žestine u nastupu žena, a to je vidljivo iz naziva njene kompanije – Bad Bitch Empire. Ona smatra da, da biste bile uspešne u biznisu, morate da budete ‘bad bitch’, i to je dobra reč, morate da oslobodite tu svoju stranu da biste uspeli u biznisu“, kaže Ferer Gotić.

Forbes Adria Power Women’s Summit/Miljan Ristić

U poslovnom svetu se češće daje reč muškarcima, a mi već na portalima Forbes dajemo prostor uspešnim ženama. Ova konferencija će biti neka nadgradnja i da ovaj prostor sve više širimo, kazala je Bojana Humar u uključenju iz Ljubljane.

„Konferencija je kombinacija inspirativnih priča uspešnih žena, pokušaj traženja rešenja za izazove, a biće i prilika za umrežavanje na regionalnom nivou“, naglasila je.

Dodala je i da će prisustvovati uspešne žene iz biznisa, kako menadžerke, tako i one koje su same pokrenule posao.

„Govorićemo i o ženama u zdravstvu, marketingu, dizajnu, o ženama koje ruše barijere u svom poslu, koje inspirišu svojim postupcima“, navela je.

Biljana Matijašević, urednica Forbes Crna Gora, smatra da je veliki jaz između muškaraca i žena po pitanju vodećih pozicija u biznisu.

Pročitajte još:

„Glavni problem je taj jaz između žena i muškaraca kada su vodeće pozicije u pitanju. Radimo svi na tome da se taj jaz u regionu smanjuje, i ova konferencija biće jedan doprinos tome, da žene shvate koliko mogu i koliko su sposobne“, navela je.

Kako kaže, može da pomogne razmena iskustava.

„Treba raditi na osnaživanju žena na našim prostorima da krenu sa razvojem biznisa kojim žele da se bave. Treba im podsticaj, jačanje, da bi se usudile da krenu u te vode“, dodala je.

Ulaznice za ovaj događaj mogu se kupiti na Ticket.rs.

„Do 5. avgusta su bile na raspolaganju promo cene karata, više od 100 je bilo zainteresovano za karte po tim cenama. Sada je do 28. avgusta redovna cena od 180 evra, iskoristite mpogućnost, jer je u poslednjoj nedelji ide i ta treća cena, najkuplja… Za studente je promotivna cena od 40 evra, tako da – iskoristite priliku, brzo se popunjavaju mesta“, izjavio je Ivan Radak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar