Nakon sastanka predstavnika najvećih trgovinskih lanaca sa premijerom Milošem Vučevićem i resornim ministrima privrede i trgovine, danima slušamo da stižu niže cene hrane. Spisak tih namirnica najavljivan je za sredu, pa je u jednom od marketa reporterka TV Nova, Jelena Vučetić, pokušala da sazna - ima li tih povoljnijih cena.

U marketima još nema istaknutih proizvoda sa novom oznakom. Ono što je do sada poznato je da će se dosadašnja oznaka „Bolja cena“ preimenovati u „Najbolja cena“.

Sa tom oznakom na spisku će biti najprodavaniji artikli u trgovinskim lancima, a očekuje se da će biti i neki proizvodi kojih do sada nije bilo.

Ovoga puta, najavljeno je da će biti snižena grupa od 40 proizvoda, među kojima su mleko, jogurt, pelene i sredstva za higijenu, a tačan spisak, kako je najavljeno, treba da bude objavljen tokom dana.

Kada je počela ova akcija rečeno je kako je cilj da cene tih proizvoda budu najniža u Evropi.

O tome šta ovoga puta možemo očekivati od pojeftinjenja nekih artikala u jutarnjem programu „Probudi se“, govorila je Gorana Sredanović, pravna savetnica Nacionalnog udruženja potrošača Srbije.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Inlfacija usporava, život sve skuplje: Da li se država meša u slobodno tržište ako najavljuje borbu protiv visokih marži?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare