Forbes Power Women's Summit Foto: Marina Pupavac/Forbes

Forbes Adria Power Women’s Summit zvanično je počeo danas u dvorani Atrium u beogradskom Sava centru. Na uvodnom panelu, o problematici žena u poslovnoj sferi, govorili su urednici Forbes Adria koji su opisali kako je izgledao dolazak novog poslovnog medija na tržište Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Bojana Humar, urednica Forbes Slovenija, naglasila je kako u toj zemlji postoji inicijativa Ona ve koja prati koliko se žene kao sagovornice pojavljuju u medijima.

PROČITAJTE JOŠ

„Ove godine o ekonomskim temama u medijima je udeo žena bio tek 32 odsto. To je posledica toga da je na najvišim pozicijama u kompanijama veoma mali broj žena. U 20 najvećih kompanija u Sloveniji samo su dve žene direktorke”, rekla je i istakla kako Forbes Adria nastavlja tradiciju globalnog Forbes-a i izveštava o poslovnim ženama i njihovim uspešnim pričama na portalima, u televizijskim emisijama, ali i ovakvim konferencijama. Time se otvara javni prostor i poboljšava njihov položaj“, navela je ona.

Ako možemo da napravimo jednu uspešnu poslovnu ženu iz nove generacije našim radom, to je veliki uspeh”, izjavila je Ika Ferrer Gotić, urednica Forbes BiH.

Ivan Radak, urednik Forbesa Srbija, takođe je istakao ulogu medija u tome da se predstavljaju uspešne žene kako bi se stvorile nove.

Opširnije pročitajte na Forbes Srbija.

BONUS VIDEO Počeo prvi Forbes Power Women’s Summit

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar