Kompanija Biospringer RS u Senti od sutra počinje proizvodnju punim kapacitetom, tako da će proizvodnja kvasca u malim pakovanjima biti uvećana 450 odsto, a proizvodnja u pakovanjima od 500 grama za pekare, za 100 odsto.
Plan je da dostignemo mesečnu proizvodnju od 900 tona kvasca, četiri puta više u odnosu na dosadašnju, kaže Laslo Đetvai, operacioni menadžer u kompaniji.
Da bi odgovorili na zahteve tržišta i obezbedili kontinuiranu isporuku, u ovoj kompaniji menjaju i asortiman, tako da omoguće povećanu proizvodnju kvasca za domaćinstva i pekare.
“Imamo i pogon i radnike za ovoliku proizvodnju, a na podršku države računamo u nabavci sirovine, melase iz šećerne repe, kako bi odgovorili na zahteve povećane tražnje“, kaže Đetvai.
Iz Biospringera apeluju na potrošače da ne stvaraju veštačku potražnju i ne gomilaju zalihe jer kvasca ima dovoljno, fabrika može da podmiri i ove trenutno povećane potrebe industrije i domaćinstava, saopstila je PKS.
Potražnja za kvascem od strane industrije porasla je za 100 odsto, a za malim kvascem čak 500 odsto. Distribuciju kvasca koji proizvede Biospringer RS rade francuski Lesafr (Lesaffre) i PIP Novi Sad.
Zahvaljujući angažovanju Privredne komore Srbije, olakšan je transport i distribucija sirovine za ovog proizvođača. Asocijacija srpske privrede biće na raspolaganju za podršku i u nabavci sirovine, pribavljanja dozvola i registracije novih proizvoda.
Pratite nas i na društvenim mrežama: