Foto:Shutterstock/URAIWONS/Legendary4/Promo/McDonalds

Koliko puta ste čuli od nekog kako je sticao prvo radno iskustvo i kako je negde u neku kompaniju došao preko leta da zaradi za letovanje ili da priušti sebi nešto što odavno želi, a ostao pa skoro ceo radni vek u istoj firmi. Sličnu priču nam je ispričala Jelena Jašo, koja u McDonald’s restoranima radi punih šesnaest godina.

“U McDonald’s-u radim od 2007. Ustvari, moram da se ispravim, moj prvi radni dan je bio 2006. u restoranu Piramida, ali sam zbog obaveza u školi kratko radila, i faktički se tih tadašnjih mesec dana nastavilo u sadašnjih šesnaest godina. U januaru 2007. nakon posete restoranu u Zemunu, ponovo sam se prijavila za posao u najvećoj svetskoj kompaniji brze usluge. Zanimljiv je bio moj put u Meku, a posebno jer sam imala priliku da radim u više restorana. Najuzbudljivije mi je bilo iskustvo u Budvi, kada sam išla da radim u našoj mobilnoj jedinici tokom letnje sezone. Bilo je to lepo druženje sa kolegama iz drugih restorana. Nakon dve godine, 2009. sam prešla da radim u restoran Ušće i tu sam ostala šest godina. Posebno mi je dragoceno iskustvo koje sam stekla u ovom restoranu između ostalog jer sam i napredovala od pozicije obučenog radnika do zamenika administrativca.

Kako su se otvarali novi restorani i obim posla se povećavao, tako sam i ja 2015. prešla u restoran Zmaj i tu sam ostala godinu dana do otvaranja restorana Stara Pazova u kome sam i danas. Radovala sam se otvaranju ovog restorana i šansi da radim u njemu između ostalog i zato što živim u blizini. U ovom restoranu sam napredovala na poziciju trenera, a nakon toga i na poziciju administrativni radnik na kojoj se i sada nalazim. Moj posao je da vodim restoransku administraciju u skladu sa zakonskim propisima i procedurama koje propisuje kompanija. Za mene je rad u Meku pravo zadovoljstvo jer se neguje timski duh, organizacija rada je odlična i radim sa mladim ljudima. To su tri elementa zbog kojih sam sve ove godine u Meku. Meni se u Meku sve dopada od atmosfere, ljudi koji rade, ljudi koji posećuju restorane, to što je sve jasno definisano u smislu šta ko radi i na koji način. Da bi uspeli da nađete balans između privatnog života i posla važna je dobra organizacija. Ono što naučimo u Meku nam koristi ne samo u poslu, već i u privatnom životu, a to je da slušaš (a ne samo čuješ) i prihvatiš kolege različitih karaktera, što je neophodno na svim pozicijama u restoranu.

Jelena Jašo Foto:Promo/

U slobodno vreme se opuštam uz serije, muziku, šetnju sa psom. Po prirodi sam radoholik i trudim se da sve vreme koje mi je na raspolaganju koristim na produktivan način.

Jelena Jašo Foto:Promo/McDonalds

Volela bih da mladi ljudi koji se spremaju da steknu iskustvo u poslu, pokušaju i prijave se za rad u našoj kompaniji, jer Mek nudi mnogo toga. Pre svega nudi stabilnu egzistenciju, usavršavanje kako ličnosti tako i u poslu, poštovanje zaposlenog, mogućnost napredovanja do najviših pozicija u strukturi i to bez obzira na stručno obrazovanje, redovnost i korektnost u ispunjavanju obaveza kompanije prema zaposlenima.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar