Foto: KoSSev

Uprava za zaštitu konkurencije na Kosovu saopštila je da je preduzeću MTS d.o.o, inaće ćerki firmi Telekoma Srbije, izrečena novčana kazna u iznosu višem od 1,5 miliona evra, a na osnovu Zakona o zaštiti konkurencije.

Agencija u svom rešenju navodi da je MTS d.o.o. prekršio odredbe Zakona o zaštiti konkurencije, nepodnošenjem zahteva za obaveznu najavu koncentracije za kupovinu 100 odsto akcija preduzeća: VGN NET d.o.o., LIKA d.o.o., PP. PRKDS-IMPULS u ime I. R. – B.I. i Herc International.

„Uprava za konkurenciju Kosova saopštava mišljenje da je na osnovu zakona koji je na snazi na Kosovu, tačnije na osnovu Zakona o zaštiti konkurencije, donela odluku o izricanju mere sankcije preduzeću. MTS d.o.o. Filijala na Kosovu administrativna kazna u iznosu od 1.563.959,26″, javila je prištinska KOHA.

U odluci se navodi da se novčana kazna mora prebaciti na bankovni račun kosovskog budžeta.

Ova agencija je inače vodila dva različita procesa protiv MTS-a, koji je ogranak Telekoma Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi slučaj, za koji je izrekao novčanu kaznu, odnosio se na kupovinu još četiri mala operatera koji takođe nude integrisani internet i usluge kablovske televizije bez obaveštavanja Uprave za zaštitu konkurencije.

Drugi ima veze sa kupovinom operatera „Net plus“ Gračanice sa preko 30 odsto tržišta u ovoj opštini.

Ovom preduzeću na Kosovu pretilo je oduzimanje licence, ali se to nije dogodilo.

Podsetimo, Privredno društvo mts D.O.O. osnovano je oktobra 2015. godine u skladu sa Sporazumom o telekomunikacijama koji je potpisan 08.09.2013. godine u Briselu i Akcionim planom u oblasti telekomunikacija, dogovoren 25.08.2015. godine.

Primarna delatnost MTS D.O.O. je delatnost žičane telekomunikacije, a sekundarna delatnost bežične telekomunikacije.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare