Narodna skupština Republike Srbije Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Istog dana kada je Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv četiri velika trgovinska lanca, 10. oktobra, Skupština je zaprimila listu kandidata za izbor predsednika ove komisije i listu kandidata za članove Saveta te institucije.

Nebojša Perić, sadašnji predsednik Komisije za zaštitu konkurencije, jedini je kandidat na listi kandidata za novog predsednika ove komisije, stoji u skupštinskom dokumentu, piše N1.

Kada je reč o izboru kandata za članove Saveta antimonopolske komisije, na listi četvoro kandidata, od kojih su tri već članovi Saveta: Danijela Bokan, Miroslava Đošić i Siniša Milošević, dok je advokat Veran Zečar jedini novi kandidat, na listi.

Obe liste kandidata utvrdio je skupštinski Odbor za privredu.

Četvrti član Saveta Komisije za zaštitu konkurencije bio je Čedomir Radojčić, koji je na ovu poziciju izabran još decembra 2016.

Podsetimo, Komisija za zaštitu konkurencije je proteklih dana „uzdrmala“ trgovinske lance u Srbiji.

Naime, zbog sumnje da su dogovarali cene, 10. oktobra pokrenula postupak protiv četiri trgovinska lanca: Delez, Merkator S, DIS i Univereksport.

Ovo je obelodanjeno dan kasnije – 11. oktobra.

U utorak, 15. oktobra je za portal N1 potvrđeno da je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu formiralo predmet upravo povodom informacija iz ovog Zaključka Komisije za zaštitu konkurencije i to zbog provera da li se u postupcima ovih trgovinskih privrednih društava eventualno stiču i elementi krivičnog dela.

***

BONUS VIDEO – Grejna sezona donela veće cene i zagađenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar