VIDEO Policija u Detroitu ubila demonstranta: Prvi je pucao

Svet 12. jul. 202014:34 > 14:58
Podeli:

U petak uveče izbili su neredi u Detroitu posle smrti 20-godišnjeg Afroamerikanca Hakima Litltona, koji je nastradao u vatrenom obračunu sa policijom.

Demonstranti su se okupili i sukobili sa policijom pri čemu ih je osam privedeno, a dva policajca su povređena. Policija Detroita je zbog negativnih komentara javnosti i pokreta „Crni životi su važni“, tokom vikenda odlučila da objavi video zapis uznemirujućeg sadržaja koji daje pravu sliku šta se zapravo dogodilo.

Policajci su priveli demonstrante u stanicu u blizini San Huan Drajva na severozapadnoj strani grada, piše Detroit njuz.

Nikol Kirkvud je rekla da su se demonstranti okupili u blizini mesta gde su policajci upucali čoveka za kojeg kažu da je prvi pucao tokom hapšenja.

Policija u Detroitu objavila je video snimak tela, zajedno sa još jednim snimkom kamere komandne table u kojem je bilo policajaca koji su upucali 20-godišnjeg Hakima Litletona, nakon što je iz levog džepa izvadio pištolj i otvorio vatru.

Šef policije Detroita Džejms Kreg rekao je da je objavio video nekoliko sati nakon incidenta, kako bi ugušio „lažne informacije“ da je pucnjava neopravdana.

„Pogrešne informacije koje su iznete podstakle su nasilje“, rekao je Kreg tokom konferencije za štampu u Štabu javne bezbednosti.

„Tri policajca su ispalila četiri hica“, rekao je Kreg. „Sva četiri su mu sasuli u glavu. On je proglašen mrtvim u okružnoj bolnici“.

„Na improvizovanom protestu okupilo se oko 300 ljudi. Nekoliko članova gomile bacalo je flaše, cigle i druge projektile na policiju, koja je uzvratila suzavcem i izvršila osam hapšenja“, rekao je šef policije.

Dvojica policajaca povređeni su tokom hapšenja, saopštila je policija.

Kreg je pohvalio policajce na protestima, na koje je Litleton prvi zapucao.

„Policajac koji je uzvratio je heroj“, rekao je Kreg.

„Pokazao je ogromnu hrabrost pokušavajući da uhapsi naoružanog osumnjičenog. Jednostavno je čudo da je živ.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar