Večeras pilot-svadba u Hrvatskoj, gosti bez maski i distance

Svet 15. maj. 202122:42
Podeli:
Hrvatska Zagreb pilot zabava
Pilot zabava u Zagrebu Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK

U Blatu, nedaleko od Zagreba, večeras će se održati još jedan događaj-eksperiment, simulacija svadbene svečanosti od čijih rezultata će u velikoj meri zavisiti u kakvim će se uslovima u Hrvatskoj u sledećim mesecima odvijati zabave i javni događaji, kao i rad ugostitelja.

Nakon događaja na vrhu jednog zagrebačkog nebodera pre dva dana, večeras će se održati simulacija svadbenog slavlja za 130 učesnika koji će se zabavljati bez maski i distance.

Na ovoj simulaciji nema mladoženje i mlade, ali svi ostali elementi, od živog benda do svečane večere biće identični kao na pravoj svadbenoj svečanosti. Zabava će trajati do ranih jutarnjih sati. Sve se sprovodi u saradnji sa Štabom i HZJZ-om.

Na simulaciji svadbe biće učesnici koji su vakcinisani sa dve doze vakcine, oni koji su dobili tokom protekla 24 sata negativan test na koronavirus ili oni koji su u proteklih šest meseci preboleli kovid.

Učesnici svadbe su ugostitelji, sponzori, svi koji su pristalii na uslove i testirali se kako bi se na tom uzorku videlo da li je došlo do širenja zaraze, i ako bude sve u redu, to će biti ulaznica u neki normalniji život.

Hrvatska Zagreb pilot zabava
Pilot zabava u Zagrebu Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK

Ovaj događaj je izuzetno važan za hrvatsko ugostiteljstvo a vlasnici kafića i restorana, kao i muzičari, nadaju se da će nakon toga doći do relaksacije epidemioloških mera već početkom juna.

Nakon zabave, koja će biti do ranih jutarnjih sati, svi učesnici će biti testirani za 7 dana.

Gosti će na trpezi imati pravu raskoš, kako saznaju novinari, simulirani gosti moći će da uživaju u pravim specijalitetima, od pršuta, tune, sušija do hobotnice i najfinijih torti i kolača.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar