Ugostitelji u Brčko distriktu protestuju protiv „lokdauna“

Svet 23. nov. 202017:27
Podeli:
Foto:Shutterstock/Omar Tursic

Vlasti distrikta Brčko su zbog pogoršane epidemiološke situacije i porasta broja zaraženih koronavirusom donele odluku o "zaključavanju". Zbog ovakve odluke ispred zgrade Vlade Brčko okupilo se oko stotinu radnika iz oblasti ugostiteljstva, upozorivši da će ponovo zaključavanje uticati na njihov rad.

Zatvaranje ugostiteljskih objekata tokom proleća, već je nanelo veliku štetu ugostiteljima, a sada, kada su se tek počeli oporavljati, kako su naveli, ponovno je došlo do zaključavanja. Istakli su osnovne egzistencijalne probleme – hoće li dobiti platu, hoće li to biti minimalac, od čega će platiti račune…

Pročitajte još:

Ugostitelji su pozvali vlasti da preispitaju svoju odluku, ali su postavili i pitanje – kako je moguće da neki objekti nesmetano rade.

U Brčko distriktu je doneta odluka da se zatvore ugostiteljski objekti, javni prevozi, a s druge strane nisu zatvoreni frizerski saloni, ni centri za lepotu.

Škole su bile zatvorene od 1. do 17. novembra, deca su počela sa nastavom i ponovno je došlo do odluke o zatvaranju škola.

Odluka o zatvaranju trebalo bi da bude na snazi 15-ak dana.

U brčanskoj bolnici se nalazi nešto manje od sto pacijenata, što je već popunilo 50 od 100 kapaciteta. Od početka pandemije umrle su 92 osobe.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar