Učitelj ubijen u pucnjavi sa kartelom u Severnoj Karolini

Svet 15. apr. 202115:42
Podeli:
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Učitelj španskog jezika u američkoj državi Severna Karolina ubijen je u razmeni vatre sa članovima narko kartelom prošle nedelje, a očigledno da je vodio dvostruki život, saopštila je policija.

PROČITAJTE JOŠ:

Šerif okruga Alamans Teri Džonson rekao je da je Barni Haris, zajedno sa prijateljem Stivenom Aleksandrom Stjuartom, ubio člana nove generacije meksičkog Sinaloa kartela, što je dovelo do pucnjave sa ostalim članovima kartela, prenela je lokalna televizija WSOC-TV.

Haris je proglašen mrtvim na licu mesta, a član kartela, Alonson Beltran Lara je umro u bolnici, preneo je listi Hil.

„Haris je imao pancir, ali nije imao iskustva sa ovakvom vrstom municije koja je korišćena. Nosio je rukavice, i on je sa prijateljem išao da uradi ono što je urađeno, osim što nisu razmišljali da će im neko uzvratiti“, rekao je šerif Džonson.

Hairs, glavni trener školskog muškog košarkaškog tima, pokušao je da ukrade novac i drogu od kartela u automobilskom kamp parku u Alamans okrugu, izjavila je policija, prenosi Tanjug.

Haris je, prema izveštajima, bio popularan među đacima u Junion akademi čarter školi, koja je objavila vest o njegovoj smrti u nedelju, prema pisanju lokalne CBS stanice, a policija je otkrila detalje u sredu.

Skola je nakon toga obrisala vest o njegovoj smrti, a profilna fotografija škole na Tviteru je u sredi i dalje bila u znaku sećanja na Harisa.

Tokom pretrage, policija je pronašla oko 7.000 dolara, pet komada oružja i 1,2 kilograma praha, za koji se veruje da je kokain.

Prijatelj Stjuart, koji je preživeo pucnjavu, tereti se za ubistvo prvog stepena i nabavljanje oružja od prestupnika, dodaje se iz lokalne policijske stanice.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar