Podeli
Zoran Milanović, Andrej Plenković kombo
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Sukob hrvatskog premijera i predsednika Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića traje već nedeljama i "zabavlja" a "prepucavanja" se tiču svih tema, od korone do Saveta za nacionalnu bezbednost.

U danu kada je Plenković za Milanovića rekao da se ponaša “kao piroman koji se pretvorio u vatrogasca”, predsednik mu odgovara da se on ponaša kao “herojski zec”.

Pročitajte i:

Povod za njihovo prepucavanje su sve teme – od epidemije koronavirusa, korupcionaških skandala do oruzanog napada na Markovom trgu prošle sedmice i sazivanja sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Dvojica najviših hrvatskih državnika dnevno razmenjuju najteže optužbe, ali i najprizemnije poruke.

Plenković je na primer nedavno za Milanovića rekao da je “šmrkavac u 54. godini”, što predsednik protumačio da je zavisnik od kokana, pa je premijeru poručio da to može samo neko ko je “Low-life” (bednik).

“Premijer je, kazavši da sam 54-godišnji šmrkavac, aludirao da sam ja ovisnik o kokainu. To je inspiracija iz septičke jame interneta. Ja imam problema s disajnim putevima, imam alergije, ali spominjati tako nešto može samo jedan low-life. Ja za kokain nemam ni novca”,rekao je Milanović.

Odgovarajući na pitanja novinara u Iloku, Milanović je rekao da je Plenković puno vremena proveo u Briselu i Parizu “na kroasanima pa verovatno teže smišlja dosetke”.

“Priča o prepucavanju je naprosto pogrešna. Mi se ne prepucavamo. Ja nudim ograničena rešenja koja nam stoje na stolu, a premijer se ponaša kao herojski zec”, rekao je Milanović.

“Mogao bih i ja sazivati generale, šefove tajnih službi kod sebe na sastanke i doprineti još većem haosu u zemlji”, dodao je Milanović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar