Stupili na snagu ukazi o opozivu ambasadora Crne Gore

Svet 25. feb. 202123:30
Podeli:
Foto: N1

Ukazi o opozivu više ambasadora Crne Gore, među kojima je i ambasador u Beogradu Tarzan Milošević, stupili su danas na snagu, objavljeno je u Službenom listu Crne Gore. Predsednik Milo Đukanović se pre dvadesetak dana sastao sa ministrom spoljnih poslova Đorđem Radulovićem i potpredsednikom vlade Dritanom Abazovićem nakon čega je saopšteno da je postignut dogovor oko opozvanih ambasadora.

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović u sredu je doneo ukaze o opozivu više ambasadora na rezidentnoj i nerezidentnoj osnovi.

Kako se navodi u Službenom listu Crne Gore, sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore se, pored ambasadora u Srbiji, opozivaju ambasadori u Bosni i Hercegovini, Italiji, Kini, Nemačkoj, Poljskoj, Vatikanu, Suverenom Malteškom Redu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Takođe, opozivaju se ambasadori na nerezidentnoj osnovi u Bahreinu, Estoniji, Indoneziji, Kuvajtu, Letoniji, Litvaniji, Malti, Republici Koreji, San Marinu i Saudijskoj Arabiji, prenose podgoričke “Vijesti“.

Vlada Crne Gore razređila je 18. decembra prošle godine veliki broj ambasadora kojima je naloženo da predaju dužnost i dat im je rok do 15. februara da završe sve obaveze u zemljama prijema.Vlada je odredila privremen otpravnike poslova, koji će rukovoditi radom ambasada do imenovanja novih ambasadora o čemu su obaveštene i zemlje prijema.

Predsednik Milo Đukanović se pre dvadesetak dana sastao sa ministrom spoljnih poslova Đorđem Radulovićem i potpredsednikom vlade Dritanom Abazovićem nakon čega je saopšteno da je postignut dogovor oko opozvanih ambasadora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar