Slučaj škrinja: Za ubistvo sestre dobila 15 godina robije

Svet 30. jun. 202015:26
Podeli:
Smiljana Srnec Foto:Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinski Županijski sud doneo je nepravosnažnu presudu u slučaju ubistva u Palovcu koje je šokiralo Hrvatsku. Smiljana Srnec proglašena je krivom za smrt svoje sestre Jasmine Dominić i osuđena na 15 godina zatvora.

Određena joj je maksimalna zatvorska kazna, a u nju joj se uračunava vreme provedeno u zatvoru. Mora da plati i 22.000 kuna sudskih troškova.

Sudija Tomislav Brđanović u obrazloženju presude izneo je zašto smatra da je Smiljana Srnec kriva za smrt sestre Jasmine, da su iz svih sprovedenih dokaza i veštačenja kod suda stvorili nedvosmislen zaključak da je Srnecova počinila krivično delo koje joj se stavlja na teret.

„Centralno pitanje je ko je usmrtio Jasminu Dominić i vreme izvršenja. Prema prijavi nestanka svedoci govore da su žrtvu videli u leto 2000. godine, a prema zadnjem opisu da je viđena u avgustu iste godine. Sud zaključuje da je ubijena u leto 2000. Roditelji su je poslednji put čuli u avgustu 2000. i ne proizlazi da ju je neko video osim Smiljane Srnec u avgustu ili septembru. Prema mestu gde je leš pronađen i da je od usmrćenja do smeštaja leša prošlo tri sata upućuje na zaključak da je žrtva ubijena u kući“, rekao je Brđanović, prenosi Jutarnji list.

Dok je sudija obrazlagao presudu, Smiljana Srnec nije prestajala da plače.

Podmuklo ubistvo

Sudija Tomislav Brđanović u 15 sati je završio s obrazloženjme presude. Na kraju je rekao da bi se moglo govoriti i o podmuklom ubistvu, a najviša kazna izrečena je iz razloga jer je telo skrivala 19 godina.

O ubistvu svoje sestre Smiljana Srnec nije puno govorila. Kroz suze je na sudu rekla da joj nikad ne bi učinila ništa nažao, govorila da su se slagale i da joj jako nedostaje i danas. Psihijatri su je označili kao manipulatorku, a tužiteljka kao osobu koja je sposobna da ubije i optužuje druge da bi spasla svoju kožu.

Podsetimo, Smiljana Srnec (45) optužena je za ubistvo svoje sestre Jasmine, koje se dogodilo pre 20 godina, nakon čega je do februara prošle godine Jasminino telo bilo skriveno u zamrzivaču u Smiljaninoj kući u Palovcu. O tom slučaju pisali su i svetski mediji, a „slučaj škrinja“ jedan je od najintrigantnijih u hrvatskoj enciklopediji zločina.

Komentari

Vaš komentar