Ribari iz Budve: Ne pamtimo ovakvo nevreme

Svet 29. dec. 202016:34 > 16:45
Podeli:
Foto: Nova.rs

Jako nevreme zahvatilo je sinoć crnogorsko primorje, a najugroženije su Ada Bojana i Budva, u kojoj su svi lokali u Starom gradu poplavljeni, došlo je i do nestanka struje, a talas je odneo i čuvenu Balerinu, bronzanu statuu, zaštitni znak ovog primorskog grada.

More je u ponedeljak uveče prodrlo u budvanski Stari grad, a talas je praktično došao do hotela „Mogren“. Voda je prodrla u veliki broj lokala u Starom gradu, čiji je veći deo bez struje.

Pročitajte još:

„Ne pamtim ovakav jugo. Celu noć smo se borili sa olujom i držali čamce da ih vetar ne razvali“ kaže za Nova.rs Marko Zegović, ribar iz Budve.

Veliki talasi demolirali su ugostiteljske terase na starogradskoj plaži Brijeg od Budve (Ričardova glava). Kompletan inventar je uništen.

Snažni talasi, odneli su Balerinu, bronzanu statuu na steni ka plaži Mogren, koja je bila zaštitni znak Budve.

Član Saveta Mesne zajednice Stari grad Luka Vučković izjavio je Vijestima da su obavestili Opštinu, kako bi nadležne službe, čim se more smiri, našle tu statuu, delo beogradskog vajara Gradimira Aleksića.

Stanje na Adi Bojani je ocenjeno kao više nego alarmantno, jer je nevreme potpuno uništilo objekte u prvoj liniji do mora, prenosi Portal Ulcinj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar