Karin je bila uz Putina kad niko nije i sad joj se odužio

Svet 04. mar. 202113:05 > 13:24
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ROLAND SCHLAGER / POOL

Ruska vlada imenovala je bivšu austrijsku ministarku spoljnih poslova iz ultradesničarke Slobodarske stranke, Karin Knajsl za posebnu ekonomsku savetnicu u Savetu direktora najjače i najveće ruske državne naftne kompanije Rosnjeft.

Pročitajte još:

Kako prenosi MT, Karin Knajsl zapravo je postala najpoznatija kada joj je u avgustu 2018. godine na svadbu s preduzetnikom Volfgangom Meilingerom, došao ruski predsednik Vladimir Putin, a svet je obišla fotografija plesa ruskog lidera s mladom.

Tada se malo ko u Evropi družio sa Putinom zbog aneksije ukrajinskog poluotoka Krima, te je tadašnja austrijska vlada doživela brojne kritike iz Brisela. Očito joj kremaljski šef nije zaboravio tu sitnu uslugu izlaska iz izolacije, te je sada svoju plesnu partnerku lansirao u vrh jedne od najjačih svetskih naftnih kompanija. Podsetimo da je Knajsl, poznata po svojim desničarskim i antimigracijskim stavovima, kritikovala je nemačku kancelarku Angelu Merkel zbog „nemara“ tokom tadašnje migrantske krize, napavši je tada zbog njenog selfieja s bliskoistočnim izbeglicama.

Foto: Alexei Druzhinin / Zuma Press / Profimedia

Izazvala je i buru stavovima u kojima je, navodno, upoređivala cionizam i nacizam, što je izazivalo velike kontroverze i polemike. Knajsl je, inače, bila novinarka, govori sedam jezika – arapski, engleski, francuski, španski, hebrejski, mađarski i italijanski, a osam godina je radila u kancelariji nekadašnjeg austrijskog ministra spoljnih poslova Aloisa Moska.

Ipak, Putin pamti lepe gestove, a vidimo i nagrađuje. Knajsl bi trebalo da zameni predstavnika Morgan Stenlija za Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a Olega Vjugina, koji je tamo bio od 2015 godine. Isto tako u Savetu direktora, ponovno je predložen i veliki Putinov prijatelj, bivši nemački kancelar Gerhard Šreder, koji se nalazi u poodmakloj starosti, ima 76 godina i trenutno je na čelu deoničara plinovoda Nord Strim AG.

Fotografije sa venčanja:

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar