Panika u Rusiji posle Putinovog kašljanja na TV-u

Svet 19. nov. 202011:49
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/TheSun

Snimak ruskog lidera Vladimira Putina kako kašlje tokom jednog televizijskog obraćanja izazvalo je paniku u Kremlju, primoravši zvaničnike da izmontiraju snimak tako da kašalj zaliči na kašljucanje i saopšte da je predsednik "normalnog" stanja i zdravlja.

Pročitajte još:

Kremlj je morao da demantuje da Putim ima zdravstvenih problema nakon što se više puta zakašljao tokom televizijske onlajn konferencije o koronavirusu.

Britanski tabloid Miror prenosi da je kašalj ruskog lidera kasnije u montaži prepakovan tako da ne deluje mnogo uznemirujuće.

Putin je tokom razgovora sa ministrom finansija Antonom Siluanovim i drugim zvaničnicima upozoravao na „akutne finansijske probleme“ u regionu zbog koronavirusa, kada se zakašljao. „Izvinite“, uspeo je da izusti Putin dok je više puta pokušavao da obuzda kašalj.

Kremlj je posle na svom sajtu postavio montiranu verziju onlajn sastanka, a iz Putinovog kabineta je poručeno da je ruski lider dobrog zdravlja i „apsolutno normalan“. „Predsednik se izvinuo i nastavio sastanak bez pauze“, rečeno je Tasu u kabinetu.

Rusija beleži rekordne brojeve novozaraženih i preminulih. Putin, za razliku od drugih svetskih lidera, do sada je uspevao da izbegne kandžama korone zahvaljujući strogoj izolaciji u kojoj je od aprila.  Iako Rusija radi na razvoju dve vakcine protiv korone, Putin za sada nije primio nijednu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar