Nevreme okovalo Hrvatsku: Sneg, orkanski udari vetra…

Svet 26. dec. 202012:21
Podeli:
Foto:Screenshot/Kamere Hak-a

U većem delu Hrvatske osvanulo je hladnije i vetrovito jutro, a na većini puteva u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvslovi.

Drugog dana Božića stiglo je najavljivano osveženje.

Na snazi su upozorenja DHMZ-a za područje Rijeke, Kvarnerskog zaljeva i kontinentalnog dela Istre. Prete olujni udari bure i orkanskog vetra. Očekuju se najjači udari vetra od 110 do 200 km/h.

Pročitajte još:

Najviše snega palo je u Begovom Razdolju i na Zavižanu – 30 centimetara, a veće količine snega pale su u Delnicama, Gospiću i Mrkoplju. Slobodna Dalmacija javlja da su se zabelili svi najviši planinski vrhovi na Dinari, Svilaji i Kamešnici. Sneg je zabeleo i obronke Sljemena.

Za kamione s prikolicama i teretnjake s poluprikolicama trenutno ne mogu da voze iz smera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto.

U Gorskom kotaru i Lici pada sneg. Mogući su odroni. U toku je zimsko održavanje puteva, pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije.

Zbog vetra su u prekidu brojne trajektne linije.

U nedelju će u većem delu Hrvatske biti još hladnije, ali se najavljuje prestanak padavina, osim u južnijim krajevima, gde će još biti i kiše i snega.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar