Merkel u Tirani: Svi premijeri Zapadnog Balkana na ručku sa kancelarkom

Svet 14. sep. 202112:20
Podeli:
Angela Merkel Foto: AP Photo/Marko Drobnjakovic

Svi premijeri Zapadnobalkanske šestorke odazvali su se pozivu na radni ručak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel danas u Tirani.

Pročitajte još:

Merkel se odmah po dolasku sastala sa Edijem Ramom u Palati brigada u Tirani ispred koje joj je priredjen svečani doček. Posle razgovora sa albanskim premijerom nemačka kancelarka u Tirani organizuje radni ručak sa lidera Zapadnog Balkana.

Iz Vlade Srbije jutros je saopšteno da će premijerka Ana Brnabić učestvovati na radnom ručku koji organizuje nemačka kancelarka za lidere Zapadnog Balkana u Tirani.

https://mobile.twitter.com/Intetyst/status/1437710193660469250

Vlada Crne Gore saopštila je da će na radnom ručku učestvovati premijer Zdravko Krivokapić.

BiH će predstavljati predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija, saopšteno je u Sarajevu.

Učešće na sastanku u Tirani ranije su potvrdili premijeri Severne Makedonije Zoran Zaev i Kosova Aljbin Kurti, kao i domaćin, albanski premijer Edi Rama.

Posle zajedničkog ručka sa šefovima vlada zapadnobalkanske šestorke, Merkel će imati i odvojene sastanke sa premijerima Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Kosova.

U sklopu oproštajne posete Zapadnom Balkanu Merkel je juče u Beogradu razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predstavnicima civilnog društva iz regiona, a danas u Tirani pre zajedničkog ručka razgovara sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

BONUS VIDEO: Merkel u Beogradu, poruke i nasleđe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar