Makedonska glumica osuđena zbog šverca 700 kg kokaina

Svet 15. jun. 202115:11 > 15:32
Podeli:
Foto: Printscreen

Krivični sud u Skoplju osudio je danas glumicu Silviju Stojanovsku na tri i po godine zatvora, a njenog partnera Vojislava Budisavljevića na sedam godina, zbog međunarodnog šverca kokaina.

Stojanovskoj i Budisavljevću je suđeno za šverc 700 kilograma kokaina od Kolumbije do Španije, droge koja je zaplenjena u međunarodnoj policijskoj akciji „Kolibri“, kada su i njih dvoje ugapšeni sa još tri člana grupe.

Kako su objavili lokalni mediji, posle više od jedne godine sud je ukinuo kućni pritvor makedonskoj glumici Silviji Stojanovskoj, dok će Budisavljević ostati u pritvoru u istražnom zatvoru do pravosnažnosti prvostepene presude, na koju imaju pravo žalbe.

 

Tužilaštvo za organizovani kriminal Severne Makedonije je optužnicu protov Stojanovske i Budisavljevića za krivično delo „neovlašćena proizvodnja i puštanje u promet narkotičkih droga“ podnelo 12. juna prošle godine.

„U toku istrage je utvrdjeno da su optuženi, u periodu od jula do decembra 2019, zajedno sa još tri osobe koji su optuženi u Španiji, medju kojima i brat prvooptuženog Vojislava Budisavljevića, učestovali u kupovini, prenošenju i prodaji kokaina u ukupnoj količini od 698,8 kilograma od Kolumbije do Madrida“, piše u informaciji tužilaštva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar