Krivokapić poslanike nazvao nemoralnim, Abazović se izvinio

Svet 16. jun. 202121:30
Podeli:
Zdravko Krivokapic Skupstina Crne Gore
Zdravko Krivokapić Skupština Crne Gore Foto:Screenshot/Youtube/Skupština Crne Gore

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izvinio se u danas u ime Vlade ako je, kako je kazao tokom rasprave u parlamentu, bilo neprimerenih reakcija.

Njegovo izvinjenje je usledilo nakon što je premijer Zdravko Krivokapić rekao da u parlamentu vlada nemoral i političko licemjerje na što je su usledile oštre reakcije poslanika.

„Moramo da razumemo da smo 30. avgusta napravili nešto istorijski. Ako je neko mislio da je naš posao lagan, prevario se. Sve ovo što se dešava u Vladi i parlamentarnoj većini nije za mene iznenađenje. Radimo pod velikim pritiskom, očekivanja su veće nego što je racionalno. Ali svi mi pojedinačno imamo neki temperament i imamo neki koncept na koji se obraćamo parlamentu, javnosti i kolegama“, rekao je Abazović.

POGLEDAJTE JOŠ:

U Skupštini je došlo do verbalnog incidenta kada je premijer Zdravko Krivokapić rekao da je u parlamentu prisutan nemoral i političko licemjerje.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović je sa mesta dobacio „sram te bilo“ a pojedini poslanici su oštro reagovali.

Lider Demosa Miodrag Lekić je nastup Krivokapića koji je nazvao „kafansko-prostačkim“.

„Loše se osećamo da podržavamo čovjeka koji je nedorastao i koji je plasirao takav prostakluk koji mu ja savetujem da plasira u društvu svome. Ovo mu nije društvo, ovo je sticaj okolnosti. Prelazimo preko skandala od izjava, kaže da ga jedino zanima amanet od mitropolita, nema Ustava, nema političke kulture, državne kulture… Ništa nije usmereno protiv Vlade, ja molim da ovaj klovn, pajac politički, nema više podršku ove većine. Moju izvesno nema“, poručio je Lekić.

Poslanici su danas raspravljali o zahtevu za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića. Krivokapić je inicijativu za razrešenje ministra pravde podneo nakon oštre reakcije međunarodne zajednice zbog izjave Leposavića u kojoj je relativizovao genocid u Srebrenici. Nije, međutim, izvesno da li će inicijativa za njegovu smenu dobiti podršku u parlamentu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar