Kralj Albert sa vanbračnom ćerkom: Vreme je za pomirenje

Svet 27. okt. 202013:59
Podeli:
Foto: Royal Palace/Handout via REUTERS

Bivši belgijski kralj Albert (86) sastao se sa ćerkom Delfin (52), prvi put nakon što je posle sedam godina bitke na sudu dokazala putem DNK analize da je njegova ćerka, čime je dobila status princeze.

Njih dvoje su bili u društvu Albertove supruge, kraljice Paole, a sastali su se u nedelju kraljevskoj rezidenciji u Briselu, saopšteno je danas iz palate.

Pročitajte još:

„U nedelju, 25. oktobra, otvoreno je novo poglavlje, prepuno emocija, smirenja, razumevanja i nade. Sastali smo se u Belvedere dvorcu, a tokom susreta smo mogli slobodno da izrazimo emocije“, rekli su kralj, kraljica i Delfin u zajedničkom saopštenju.

Ističu da je došlo vreme za oproštaj. „Posle turbulentnih dana, rana i patnji, dođe vreme za oproštaj, zaceljenje i pomirenje. Naš put strpljenja je ponekad umeo da bude i težak, ali smo odlučili da idemo zajedno“, naveli su u saopstenju.

Delfin Boel (52), osim što je sada princeza, je i umetnik. Nedavno je promenila prezime u Saks-Kobur, koje nosi njen otac.

Njih dvoje su se upoznali prvi put 15. oktobra. Do tada, njen otac, braća i sestre nisu želeli da komuniciraju sa njom, a ona kaže da ništa nije nije ni tražila.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar