Incident s putnikom, kompanija odlaže služenje alkohola

Svet 29. maj. 202120:00
Podeli:
Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Američka aviokompanija "Sautvest erlajns" je objavila da zbog rastućeg broja incidenata s putnicima odlaže služenje alkoholnih pića tokom leta.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ta kompanija je planirala da ponovo počne prodaju alkoholnih pića sledećeg meseca na letovima ka Havajima, a u julu i na ostalim, ali pobunio sindikat koji zastupa stjuardese.

Na to je portparol kompanije Kris Mainc saopštio da je prodaja pića odložena „s obzirom na nedavni porast broja incidenta u celoj industriji s putnicima koji ometaju putovanje“.

Aviokompanija nije odredila nov datum početka prodaje alkohola, rekao je on.

Predsednica sindikata stjuardesa Lin Montgomeri rekla je ove nedelje da je ionako bilo 477 slučajeva „nedoličnog ponašanja“ putnika u avionima „Sautvest erlajns“ od 8. aprila do 15. maja i da je članstvo sindikata zabrinuto zbog plana te kompanije da obnovi prodaju alkoholnih pića u avionima što bi moglo sam povećati taj problem.

Montgomeri je pokrenula to pitanje pošto je jednu stjuardesu u prošlu nedelju u lice udarila jedna 28-godišnja putnica koja je osumnjičena za nanošenje teške povrede. Policija nije navela da li je putnica bila pijana.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar