Hitan poziv? Merkelovoj zazvonio telefon dok je Putin govorio VIDEO

Svet 20. avg 202115:00 > 15:11
Podeli:
Vladimir Putin i Angela Merkel Foto: Sputnik / Profimedia

Na početku sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i nemačke kancelarke Angele Merkel, koja boravi u poslednjoj zvaničnoj poseti Rusiji, Merkelovoj je zazvonio telefon.

Pročitajte još:

Kako je objavio na Tviteru Raša tudej, usred Putinovog govora čulo se zvono nakon čega je Merkelova zavukla ruku u džep, izvadila telefon i prekinula vezu.

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je na početku razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Kremlju izrazio uverenje da njena poseta Moskvi neće biti samo oproštajna, već i sadržajna u poslovnom smislu.

„Održavamo stalni kontakt telefonom, ali ima mnogo pitanja o kojima treba razgovarati oči u oči. Siguran sam da ovo neće biti samo vaša oproštajna poseta nakon što ste odlučili da se ne kandidujete za novi mandat, već i poseta ispunjena ozbiljnim poslovnim sadržajem “ rekao je Putin.

Ocenio je da je rad rusko-nemačkih bilateralnih mehanizama, grupa i Foruma, kao što je Godina Nemačke u Rusiji, posvećen ekonomskom razvoju.

Merkel: Nastavljamo kontakte sa Rusijom uprkos razlikama

Kako prenosi Tanjug, Merkelova je na sastanku izjavila da Nemačka namerava da nastavi da održava kontakte sa Rusijom, uprkos postojećim razlikama.

„Uprkos činjenici da imamo različita mišljenja, dobro je što razgovaramo jedni s drugima. Nameravamo da nastavimo da održavamo kontakte i međusobno razgovaramo“, rekla je Merkel.

Kancelarka je podsetila da njena poseta pada na 80. godišnjicu napada nacističke Nemačke na ŠSR.

„Mora se reći da je pre 80 godina nacistička Nemačka napala Sovjetski Savez, a povodom ove godišnjice upravo sam položila venac na Grob neznanog junaka“, rekla je Merkel.

Napomenula je da Rusija i Nemačka „imaju o čemu da razgovaraju“, a među temama su, prema njenim rečima, kriza u Avganistanu, trgovinski odnosi i pitanja bilateralne saradnje.

Dodala je da će u razgovoru biti i reči i o civilnom društvu i neprofitnim organizacijama.

Ovo je poslednja zvanična poseta Rusiji nemačke kancelarke.

Parlamentarni izbori u Nemačkoj održaće se 26. septembra, a Merkel je najavila ranije da se povlači iz politike nakon izbora.

BONUS VIDEO: Sastanak Vladimira Putina i Angele Merkel u Moskvi

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar