Grčka: Majka pozitivna na Covid-19, beba rođena zdrava

Svet 19. mar. 202015:11
Podeli:
Ilustracija Beba; Foto: Profimedia.rs

U Grčkoj je rođena prva beba čija majka je zaražena korona virusom, ali su rezultatiti prvog testa na kovid-19 za novorođenče negativni, javlja MIA.

Trudna žena koja se juče porodila carskim rezom bila je prethodno hospitalizovana i bio je aktiviran plan za poseban tretman.

Direktorka Ginekološke klinike u Atini Sofia Kalantaridu za grčku televiziju Skaj je rekla da u toj bolnici već postoji specijalno odeljenje namenjeno za takve slučajeve, dok su zaposleni već imali obuku u takvim situacijama.

Ginekolog Jorgos Hreljas rekao je da su znali da je trudna žena zaražena virusom Covid-19, te da je bila neophodna posebna pažnja i lična zaštita.

Ovaj slučaj je komentarisao i grčki ministar zdravlja Vasilis Kikiljas koji je na svom tviter nalogu objavio selfi fotografiju lekara sa majkom.

“I usred teškoća rodila se nada. Doktore i medicinske sestre u bolnici Atikon nakon rađanja prvog deteta u našoj zemlji, od majke pozitivne na virus Covid-19. Beba je zdrava”, napisao je Kikiljas na svom tviter nalogu.