Gotovina: Izgradili smo vojsku sposobnu da se odbrani

Svet 05. avg. 202010:49 > 11:38
Podeli:
Ante Gotovina
Ante Gotovina Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatska slavi 25. godišnjicu operacije Oluja, a na središnjoj svečanosti koja se održava u Kninu i kojoj prisustvuje državni vrh zemlje, govorio je i general Ante Gotovina.

Gotovina se obratio državnom vrhu i braniteljima, čestitajući im Dan domovinske zahvalnosti.

„Ono za naš narod sudbonosno vreme zauvek nas je povezalo. Zajedništvo i upornost od početka Domovinskog rata pod vodstvom prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, ratnog ministra obrane Gojka Šuška i svih načelnika bile su presudne odlike da u posebno nepovoljnim i teškim ratnim okolnostima gradimo hrvatsku vojsku sposobnu da se odbrani, okonča nametnuti rat i stvoriti pretpostavke za trajni mir“, rekao je Gotovina.

Dodao je da su strahote rata, godine patnji i stradanja nevinih u kolektivnoj svesti hrvatskog naroda.

„Kroz naučene lekcije naše burne istorije, jači smo, bolji ljudi, spremni s optimizmom promišljati za bolje sutra u novom poglavlju. Ovih 25 godina života u miru i sigurnosti Hrvatska se razvija i gradi u modernu evropsku demokratiju, socijalno pravednu državu koja brine o najmanjima i najpotrebnijima jer oni su ogledalo stanja našeg društva, državu u kojoj svi njeni ljudi, bez obzira na različitosti uživaju sigurnosti i slobode, jednaka prava i obaveze. Zajedništvom svih nas ostvarićemo postavljene ciljeve i odgovoriti na sve izazove vremena u kojem  živimo. Na tom putu želim nam uspeh uz Božju pomoć“, naveo je Gotovina u svom govoru.

Komentari

Vaš komentar