Gori napušteni objekat u Bihaću, okupljalište migranata

Svet 02. okt. 202019:04 > 21:48
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Cazin.NET

U Bihaću je došlo do požara u napuštenom objektu bivšeg Kombitexa, a u pitanju je još jedno od mesta gde se okupljaju migranti.

Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona požar je prijavljen oko 18 sati. Vatrogasci su na terenu, a nakon gašenja požara će biti poznato više detalja o uzroku.

Portparol policije USK-a Ale Šiljdedić nije mogao da potvrdi ono što tvrde meštani, a to je da su objekat zapalili migranti, no kaže da se ovde u blizini jesu okupljali.

Njihovo okupljanje po napuštenim objektima je pogotovo izraženo u poslednjem periodu otkako je nastupilo svežije vreme i kišni dani, a u ovom području je sve više migranata bez nadzora nakon što je u neposrednoj blizini nedavno zatvoren migrantski kamp.

Nekadašnja firma Kombitex u Bihaću nalazi se u blizini kampa Bira u kojem su boravili migranti. Vlasti USK u sredu, 30. septembra, su iz privremenog prihvatnog centra za migrante Bira izmestile maloletnike bez pratnje i oko 300 odraslih muškaraca.

Jedan deo migranata pušten je da ide u „game“ (prelazak granice), drugi je prevezen u kamp „Lipa“, dok je trećoj grupi, koja je tražila povratak u Sarajevo, omogućeno da kupe karte za autobus.

Podsetimo, pre nekoliko dana je došlo do požara i u porodičnoj kući kod Bihaća u kojoj niko ne živi, a policija sumnja na migrante.

Komentari

Vaš komentar