Engleska: Troje uhapšenih na protestima u Notingemu

Svet 03. jan. 202123:43
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Policija okruga Notingem uhapsila je danas troje ljudi na protestima zbog kovid restrikcija, izdala 12 prekršajnih kazni na licu mesta i najavila dodatna kažnjavanja.

Protesti su počeli danas oko podne na Viktorijinom keju, odakle su se nezadovoljni građani uputili ka centru grada Notingema noseći flajere protiv vakcinacije i restriktivnih mera.

„Policija je pojačala prisustvo kasnije posle podne odlučna da održi red i mir i suprotstavi se organizatorima i učesnicima protesta“, izjavio je Stiv Kuper, zamenik načelnika notingemske policije, preneo je londonski Gardijan.

Britanska vlada je najavila da će nekoliko delova Engleske uskoro biti pod najstrožim restriktivnim merama za suzbijanje daljeg širenja pandemije virusa korone, jer se njegova vrlo zarazna verzija veoma brzo širi zemljom.

Skoro tri četvrtine stanovništva Engleske biti na najvišem nivou restrikcija počevši od četvrtka u ponoć, što podrazumeva 44,1 milion ljudi.

Ranijim merama već su zatvoreni ugostiteljski objekti i prodavnice koji nisu neophodni, a članovima različitih domaćinstava zabranjeno je okupljanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar