Đukanović: Ne može se raditi protiv evropskih standarda

Svet 05. mar. 202109:03
Podeli:
milo đukanović
Milo Đukanović Foto:BETAPHOTO/STR/MO

Crnogorski predsednik Milo Djukanović izjavio je u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom da je transfer vlasti u Crnoj Gori potvrdio da postoji "novi kapacitet demokratske kulture" u toj zemlji.

Kako je danas saopšteno njegovog kabineta, Djukanović je takođe naglasio neophodnost da se u novim uslovima potvrdi puno razumevanje uloge Crne Gore kao članice NATO-a i prakse da se „ne može raditi protiv evropskih standarda dok god je Crna Gora u partnerstvu sa Evropskom unijom“.

Djukanovcih je razgovoru sinoć u Podgorici naveo da su evropske političke snage u Crnoj Gori odlučne da podrže sve što zemlju vodi ka Evropi i time doprinose održanju dominacije proevropske misli na Zapadnom Balkanu.

Pročitajte još:

Lajčak je ukazao na značaj poštovanja obaveza koje je zemlja preuzela u pregovaračkom procesu i u partnerstvu sa Evropskom unijom, kaže se u saopštenju.

On je takođe pozdravio „zrelu i odgovornu reakciju prema državi koju je pokazala prethodna vlast nakon izbornih rezultata“.

Lajčak je izrazio i očekivanje Brisela da Crna Gora očuva politiku saradnje i usaglašavanja s politikama i stavovima EU, uključujući onu kroz konsultacije u definisanju zakonskih propisa i usaglašavanje sa mišljenjem Venecijanske komisije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar