Dodik i Lavrov složni: Nepotreban visoki predstavnik u BiH

Svet 06. mar. 202100:10
Podeli:
Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarali su danas telefonom i saglasili su se i da u BiH nije potrebno slati novog visokog predstavnika međunardne zajednice, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Milorad Dodik i Sergej Lavrov saglasili su se da Ured visokog predstavnika (OHR) treba zatvoriti, a ne slati novog visokog predstavnika, koji do sada nisu imenovani shodno Aneksu 10 Dejtonskog sporazuma, navedeno je u saopštenju, prenosi RTRS.

Dodaje se da je Dodik još jednom zahvalio Lavrovu za nedavnu posetu BiH dok je Lavrov istakao da mu je bilo drago što su susreli uprkos tome „što je Ukrajina neosnovano pokušala napraviti senzaciju vezano za ikonu za koju nisu uspeli da dokažu ništa od onoga što su tvrdili“.

Dodik je rekao ministru Lavrovu da je u Republiku Srpsku stiglo 20.000 vakcina „Sputnjik V“, a da će dodatnih 20.000 stići ovog vikenda.

„Ruski ministar je obećao da će se lično potruditi da se ubrza dostava vakcine za Republiku Srpsku koja je potpisala ugovor za nabavku 1,2 miliona doza kako bi što pre započela „masovna vakcinacija“, saopšteno je iz kabineta Milorada Dodika.

Konstatovano je da nema otvorenih pitanja između Rusije i BiH.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar