Đukanović: Evropska perspektiva regiona realna i dogledna

Svet 11. jun. 202107:00
Podeli:
Milo Đukanović Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Zapadni Balkan svedok je podizanja pažnje Evropske unije, što je obećavajuća poruka da je evropska perspektiva regiona realna i dogledna, izjavio je predsednik Crne Gore Milo Ðukanović u Tirani gde je na poziv albanskog premijera Edija Rame ucestvovao na Samitu lidera zapadnobalkanske šestorke.

Stav Crne Gore, kaže Ðukanović, jeste da što bude više Evrope na ovom delu Balkana, to će biti manje prostora za antievropske uticaje, preneo je RTCG.

Na samitu je bilo reči i o infrastrukturnoj povezanosti regiona i Zapadnog Balkana.

„Reč je o očigledoj frekvenciji sastajanja na najvišem nivou u našem regionu uz učešće visokih predstavnika EU, što po meni svedoči na podizanje nivoa pažnje od strane Evrope prema regionu Zapadnog Balkana i šalje jednu obećavajucu poruku da bi evropska buducnost Zapadnog Balkana mogla biti realna i dogledna“, kazao je Ðukanović.

On je dodao da je na sastanku bilo reči i o geopolitičkom aspektu.

Stavovi Crne Gore, kako je kazao, su poznati, što je manje Evrope na Balkanu to je više prostora za one koji deluju sa antievropskih pozicija.

Kazao je da se ta poruka razumela u Briselu i važnim evropskim centrima i očekuje dalji pojacani angažman EU na prostoru regiona.

Sastanak je ocenio veoma produktivnim i dodao da se vraća sa više optimizma nego ranije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar