Podgorica: Ambasadori da dođu u Crnu Goru na konsultacije

Svet 17. Jan. 202116:13
Share:
Foto: N1

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je u nedelju da je pozvalo sve crnogorske diplomatsko-konzularne predstavnike da dođu u Crnu Goru do 18. januara, “zbog održavanja ambasadorskih konsultacija”.

Pročitajte još:

Iz MVP su napomenuli da se konsultacije održavaju od 18. januara, “što u praksi znači da su ambasadori obavezni da do naznačenog datuma doputuju u Crnu Goru”.

Prema navodima saopštenja MVP-a, o tačnom terminu i formatu konsultacija sa crnogorskim ambasadorima javnost će biti blagovremeno obaveštena.

“Neodazivanje na konsultacije, bez opravdanog razloga, predstavlja težu povredu službene dužnosti”, upozorili su iz MVP.

Ministvarstvo vanjskih poslova ranije je predložilo opoziv sedam ambasadora Crne Gore na službi u Vatikanu, Srbiji, Kini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bosni i Hercegovini, Italiji i Njemačkoj.

Predlog MVP-a o opozivu sedam crnogorskih ambasadora, shodno ustavnom ovlašćenju, odbio je da potpiše predsednik Milo Đukanović, navodeći da u predlogu nije pruženo adekvatno obrazloženje za njihov opoziv.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Your comment