Belgija otvara restorane uprkos preplavljenosti bolnica

Svet 23. apr. 202123:27
Podeli:
Belgija, koronavirus, bolnica
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Belgija nastavlja s planovima za otvaranje restorana i terasa kafića 8. maja, dok zdravstveni radnici tvrde da preplavljenost bolnica počinje da liči na situaciju u Italiji na početku pandemije koronavirusa.

POGLEDAJTE JOŠ:

Premijer Aleksander De Kro naglasio je da se vakcinacija protiv koronavirusa ubrzala, pa je 28 odsto odraslih primilo prvu dozu vakcine.

„Ako će se situacija i dalje razvijati na ovakav način, možemo nastaviti s našim planom da 8. maja otvorimo terase“, kazao je na novinskoj konferenciji.

„Ponovno pokretanje našeg društvenog života, uslediće nakon vakcinacije“, dodao je.

Vlada je odlučila da će restorani i barovi moći da poslužuju goste na otvorenom do 22 sata, ali za stolom smeju da sede maksimalno četiri osobe.

U susednoj Holandiji, rad ugostiteljskih objekata na otvorenom će biti omogućen od sledeće srede, ali samo između podne i 18 sati.

Zdravstveni radnici su ranije u petak upozorili da se pogoršava situacija u bolnicama.

Preko 23 hiljade ljudi u zemlji s 11 miliona stanovnika umrlo je od covida-19, a dnevno se beleži oko 3500 slučajeva zaraze.

Na odeljenjima za intenzivnu negu je trenutno zbog covida-19 smešteno 910 Belgijaca. Od dve hiljade kreveta na intenzivnoj nezi, 1000 je raspoređeno za druge pacijente

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar