Abazović čestitao Kurtiju: Radujem se budućoj saradnji

Svet 25. mar. 202118:11
Podeli:
Foto: Printscreen/Građanski pokret URA, EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao je Aljbinu Kurtiju na izboru za premijera prištinske Vlade i poručio da se raduje budućoj saradnji.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Povodom vašeg izbora za predsednika Vlade Republike Kosovo, upućujem vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje da sa uspehom obavljate tu visoku dužnost, na dobrobit svih građana vaše države. Uveren sam da će se vaša vlada, pored brojih izazova sa kojima se čovečanstvo suočava u ovom trenutku, uspešno izboriti sa posledicama koje ostavlja pandemija virusa Kovid-19“, naveo je Abazović, saopšteno je iz crnogorske vlade.

On je naveo i da „ceneći prijateljske i komšijske odnose dve države, raduje budućoj saradnji Crne Gore i Republike Kosovo“.

Uveren je, kaže, da je osnovi preduslov za sveukupni razvoj Zapadnog Balkana bolja regionalna povezanost, usmerena na građenju odnosa koje će karakterisati međusobno poštovanje, poverenje i razumevanje.

„Ostaje nam da zajednički radimo u tom pravcu, kako bi region Zapadnog Balkana što pre postao sastavni deo Evropske unije“, naveo je Abazović u čestitki.

Abazović je čestitku uputio i novozabranom predsediku kosovskog parlamenta Glauku Konjufci.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar